• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çok bilen, çok yanılır YUNUS KARAKAYA

Çok bilen, çok yanılır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.07.2015, 00:00
Sizin de etrafınızda mutlaka her işi çok iyi bildiğini söyleyen ama bir şeyden anlamayan insanlar vardır. O çok bilenler, çok yanıldıklarını bir türlü kabul etmezler.
İnsan hayatta ne kadar çok şey bilirse bilsin, bununla övünmemeli. Çok bildiğinden kendine çok güvenen kişi, bilmediği şeylerle de karşılaşabilir ve yanılabilir. Çok bildiğini sanmak da bir yanılgıdır, çünkü insan ne kadar çok şey bilirse bilsin, bilmedikleri bildiklerinden fazladır.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü'nün Foça'da yaptırmayı planladığı atık su arıtma tesisi çalışmasında 'taşıma' adı altında zeytin ağaçlarına zarar verildiğinin fotoğraflarla kanıtlanmasına rağmen her şeyi çok bilen çevrecilerin neden suskun kaldığını merak ettim doğrusu. Çevre konusunda her şeyi bildiklerini iddia edenler, yoksa hiçbir şey bilmiyorlar mı?

Acar: "Foça artık silkelenip ayağa kalkmalıdır"

MHP Foça Belediye Meclis üyesi Taner Acar, ilçesinin gelişmesi, kalkınması eski günlerine dönmesi için üzerine düşeni fazlasıyla yapan birisi. Gerçi Acar'ın bu gayreti bazı kesimlerin pek hoşuna gitmiyor ama o Foça için varını yoğunu ortaya koyuyor. Ağaç katliamı olayıyla ilgili olarak Yeni Asır'a teşekkür eden MHP'li Taner Acar, duygularını şu sözlerle dile getirdi;
"Büyükşehir ve Foça Belediyesi bir kez daha sınıfta kalmıştır, günlerdir konuştuğumuz konu olan Yeni Foça, zamansız sahil düzenlemesinin ardından asırlık kutsal zeytin ağaç katliamı ile gündemde. Arıtma işi beldenin en büyük ihtiyacıdır ama bu yapılırken doğa katliamı ile anılmak Foça'ya yakışmıyor, konunun takipçisi olması gereken yerel yönetim ağaçların taşınma işini organize etmeli, bütün Türkiye'ye örnek olmalıydı. Geç kalınmış sahil düzenlemesi, kaçak halk masası, bankamatik başkan yardımcısı sorunları ile uğraşan yerel yöneticiler, böyle büyük bir yatırım olan arıtma tesisi inşasının geç kalmasına vesile olacaklar ve yine kaybeden Yeni Foça olacaktır. Her gün kan kaybeden Foça artık silkelenip ayağa kalkmalıdır. Konuyu gündeme getiren Yeni Asır gazetesine gösterdikleri duyarlılık için bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim."

Engelli otobüsünün şoföründen şikayet var


İnciraltı Engelliler Merkezi'ne ring yapan ESHOT engelli otobüsünde görevli bir şoförün engelli vatandaşlara karşı tutumu tepki topladı. Yeni Asır'ı arayan engelli vatandaşlar, otobüste saat 14.00'te göreve gelen otobüs şoförünün kendilerine hakaret ettiğini, saygısızca davrandığını ve engelli rampasını kaldırmadığını iddia ettiler. Birkaç gün önce engelli otobüsüne verilen şoförün kendilerine yardımcı olmadığını iddia eden engelliler, konuyu yetkililere iletmelerine rağmen bir çözüm getirilmediğini ileri sürdü. Bu nedenle şoförle sık sık tartışma yaşadıklarını belirten engelli vatandaşlar, "Otobüs şoförü bu hatta çalışmak istemediğini bize söyledi. Yetkililer neden bu saygısız şoförü bu hatta zorla çalıştırıyor. Biz her seferinde bu kişiyle gerginlik yaşamak istemiyoruz. Engelli otobüsündeki diğer şoförlerle bir sorunumuz yok. Ama bu şoförle ilgili çok sorunlar yaşıyoruz. Bu şoförün bizim gibi engelli vatandaşları taşıyan bu otobüs hattından alınıp diğer normal hatlara verilmesini istiyoruz" diye konuştular.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA