• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
En başarılı belediye hangisi? YUNUS KARAKAYA

En başarılı belediye hangisi?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.08.2015, 00:00
CHP Genel Merkezi, İzmir'in en başarılı belediye başkanını belirlemek için bir anket çalışması yaptırmış. Ankette oldukça ilginç sonuçlar çıkmış.
Peki, sizce en başarılı belediye başkanı sıralamasında ilk sıralarda kimler yer aldı dersiniz?
Mesela İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun gözbebeği olan, sürekli yardım ettiği Foça Belediyesi, Bergama Belediyesi'nin ankette ilk iki sırada yer aldığını söylesem inanır mısınız?
İnanmazsınız değil mi?
Zaten inanmayın.
Çünkü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun öve öve bitiremediği ne Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ne de Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ilk 10'a bile giremedi.
CHP Genel Merkezi'nin İzmir'in en başarılı belediye başkanı anketinde birinci sırada Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ bulunurken, ikinci sırada Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila yer alıyor. Ankette Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise üçüncü yer aldı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol dördüncü, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer beşinci, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun altıncı, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş yedinci, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina sekizinci, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise dokuzuncu oldu.
Kimse kırılmasın ama ben anketin yalancısıyım.

İşini kış tut da yaz çıkarsa bahtına

İzmir'de yapımı yılan hikayesine dönen, kullanımı sakıncalı olduğu için 2007 yılında kapatılan kentin simge yerlerinden Balçova Teleferik Tesisleri, geçtiğimiz günlerde açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "AB standartlarına uygun" dediği teleferikte sorunlar bir türlü bitmiyor.
Şimdi de açılalı 15 gün olmadan teleferikler bakıma alındı. Bahane olarak da, kısa sürede beklentilerin çok üzerinde yolcu taşınması ve aşırı sıcaklar gösterildi.
Neymiş efendim, sonbaharda yapılacak olan periyodik bakım öne alınmış. Biz de yedik bunu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri "Bu işi de beceremedik, açılması için acele ettik. Arızalar bir bir ortaya çıkıyor" demiyor da beklentilerin üzerinde yolcu taşınmasına bağlıyor. Kardeşim hani tesisler "AB standartlarına uygun" demiştiniz.
Bakın şu sözü kulağınıza küpe ediniz: "İşini kış tut da yaz çıkarsa bahtına"
Bir insanın işin güç yürüyeceğini, ya da parlak sonuç vermeyeceğini düşünmesi lazım, kendini ona göre hazırlamalı ki sonunda düş kırıklığına uğramasın ve işi kolay yürütüp, parlak sonuç alırsa sevinsin. Bir işe başlarken en güç şartları dikkate alarak hazırlık yapmak gerekir. İşin getireceği problemler önceden düşünülmeli ve önlem alınmalıdır. Böyle olursa sonuç da güzel olur.

İZFAŞ'ta bir garip ihale

İZFAŞ'ın düzenlediği İEF, 28 Ağustos-6 Eylül 2015 tarihinde 84. kez kapılarını ziyaretçilerine açacak. Ancak fuar açılışı öncesinde İZFAŞ'ın resmi web sayfasının ihaleler bölümünde yayınlanan 84. İEF Reklam ve Tanıtım Hizmeti Alım işinde bir gariplik var. Açılacak olan ihalelerden birinin, internet üzerinden yayın yapan özel bir TV kanalı ile gerçekleştirilecek olması tartışma konusu oldu.
İddiaya göre 84. İEF Reklam Tanıtım Hizmeti Alım işi öncesi İZFAŞ, internetten yayın yapan aynı televizyonun gazetesi ile bir anlaşma yaptı. İZFAŞ'ın resmi web sitesinde yayınlanan ihale içeriğine göre, 13.08.2015 tarihinde 84. İEF Reklam Tanıtım Hizmeti Alım İhalesi'ne girecek tüm firmalar alımlarını bu TV üzerinden gerçekleştirecek. İşin garibi ilanlar radyolara verilirken RTÜK kriterleri aranıyor ama TV reklamları için RTÜK'te kaydı olmayan bir TV kanalı ihaleyi kazanıyor.





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA