• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adam adama gerek olmasa herbiri dağ başında olurdu YUNUS KARAKAYA

Adam adama gerek olmasa herbiri dağ başında olurdu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2015, 00:00
1 Kasım seçimleri yaklaştıkça siyasiler bir birlerine olan saygılarını mı yitiriyor yoksa bana mı öyle geliyor bilemiyorum. Siyasiler hadi seçilmek için böyle davranıyorlar anlıyorum da, insanların da birbirlerinin siyasi görüşlerine karşı saygıları da kalmamış. Sosyal paylaşım sitelerine bir bakıyorum, 40 yıllık dostlar kanlı bıçaklı düşman olmuşlar. Birisi diyor beni X partililer listesinden silsin, diğeri diyor beni Y partili benim dostum olamaz arkadaşlık listemden çıksın.
Seçimler öncesindeki fotoğraflarına bir bakıyorsun, yedikleri içtikleri ayrı gitmiş sadece. Şunu sakın unutmayın dostlar "Adam adama gerek olmasa her biri bir dağ başında olurdu..." Yani insanlar bütün ihtiyaçlarını tek başlarına sağlayamazlar. Bunun için toplu yaşamak ve birbirlerine yardım etmek zorundadırlar. Bir birlerinin de siyasi görüşlerine saygı göstermek zorundadır.

CHP'liler kontenjan adaylarını arıyor

İzmir'de CHP'li seçmenler kontenjan adaylarını arıyor. Bu durumdan rahatsız olan isimlerden biri de sanırım Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlığı yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Oktay Gökdemir. Gökdemir, sosyal paylaşım sitesindeki şu yazısı sanırım konuya yeterince açıklık getiriyor; "Kısa bir süre sonra seçim var. İzmir'in CHP'li kontenjan adayları nerede acaba? Sahada çalışan, Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır ve Ali Yiğit. Biraz da Balbay. Üstelik bunların hepsi ön-seçimden gelmeler. Nerede bu kontenjan adayları. Hangi tatil beldesinde tatil yapıyorlar. Bu koşullarda o, 6'lar nasıl 7- 8 olacak. Benimkisi de soru işte. Umurlarında değil arkadaşların.". nasıl olsa seçileceğiz yine" diyorlar... "yazanların elleri dert görmesin" diyorlar... Bize de derdi kalıyor.

Kitap bekliyorlar

TRT FM'de yayınlanan "Gecenin Kalbi "programının sunucuları Dr. Gözde Kutval ve Hakan Urgancı dinleyicilerden gelen talep doğrultusundan güzel bir kampanya başlatmış. Kampanya kapsamında "İlköğretim okulu öğrencilerine uygun kitap, yardımcı ders kitabı, evinizde kullanmadığınız, okumadığınız tüm yayınları" bekliyorlar. Sizde destek olmak isterseniz 232- 4414017'den ulaşabilirsiniz.

Torununu al gel

Kuşaklar Arası Dayanışma Girişimi 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolasıyla, bir etkinlik düzenledi. Sizler de torununuzu alıp gitmek isterseniz, saat 14.00'da Alsancak Vapur İskelesi'nde olun derim. Etkinlikte çocuklar için, palyaço, pamuk prenses, resim öğretmeni, müzik öğretmeni ve illüzyonist Özlen Tuncer var.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA