• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Vatanı karşılıksız sevmek lazım YUNUS KARAKAYA

Vatanı karşılıksız sevmek lazım

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.10.2015, 00:00
Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutladığımız bugün, her kesimin bu vatanı karşılıksız sevmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu bayram, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin milli bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti olarak, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışmamız gerekiyor.

Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutladığımız bugünlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içinde olmamız lazım geldiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Özellikte bugünlerde vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine her zamankinden de çok önem vermemiz gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü ve de silah arkadaşlarını, vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyorum.

ÇOBANLA BÜLBÜL

Günün anlam ve önemine binaen sizlerle Ziya Gökalp'ın "Çobanla Bülbül" şiirini paylaşmak istiyorum...

Çoban kaval çaldı, sordu bülbüle:
"Sürülerin hani, ovan nerede?"
Bülbül sordu, boynu bükük bir güle:
"Şarkılarım hani, yavrum nerede?"
Ağla çoban ağla. Ovan kalmadı.
Gözyaşı dök bülbül, yuvan kalmadı.
Çoban dedi: "Ülkeler hep gitse de,
Kopmaz bende Anadolu Ülkesi,"
Bülbül dedi: "Düşman Hased etse de
İstanbul da şakıyacak Türk sesi"
Çalış çoban, kurtar öz yurdunu.
Şairlerden topla, bülbül bir ordu.
Çoban dedi: "Edirne'den ta Van'a
Erzurum'a kadar benim mülklerim."
Bülbül dedi: "İzmir, Maraş, Adana,
İskenderun, Kerkük en saf Türklerim"
Sarıl çoban, Sarıl. Mülkü bırakma.
Yad elinde, bülbül, Türk'ü bırakma.
Çoban dedi: Sürülerin hep kaçsa
Benim sürüm var, kaçmaz, adı Türk ili.
Bülbül dedi: "Şarkı ölsün, yok tasa;
Türkülerim yaşar söyler halk dili.
Yalvar çoban, yalvar. İlin kurtulsun.
Dile haktan, bülbül, dilin kurtulsun.

"BİZ BURDAYIZ"

Yesevi Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Murat Kan 1 Kasım seçimleri öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Kan, Anadolu'yu yurt tutan yüce Türk milletinin ve kurmuş olduğu Türk Devletleri'nin bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu ve buna maruz saldırılara ve hainliklerle karşılaşacağını aşikar olarak bilmekle birlikte, yapılan terör saldırılarının ve kaotik ortak yaratma algısının önünde, YESEVİ OCAKLARI olarak göğüslerini siper ederek duracaklarının bilinmesini istediklerini söyledi.

Kan, "Tarihimizden aldığımız misyonu, bizden sonraki gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya, ülkemizin refah ve huzur ortamını daha ilerilere taşımak için devletimiz ile birlikte her türlü adımı desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. Türk Devleti ve milleti olarak her alanda yükselişe geçen ve dünya milletlerinin gözünde artan prestijimizin, bazı şer odaklarını rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu anlamda millet olarak birlik ve beraberliğimizin artması için YESEVİ OCAKLARI olarak elimizden gelen desteği vermeye dün olduğu gibi bugünde vermeye hazır olduğumuzu deklare ediyoruz" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI