• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP Genel Merkezi hangi belediyeleri mercek altına aldı? YUNUS KARAKAYA

CHP Genel Merkezi hangi belediyeleri mercek altına aldı?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2015, 00:00
CHP İzmir'de delege seçimleri tartışmalar arasında tamamlandı. Şimdi gözler ilçe başkanlığı yarışına çevrildi. Ancak hemen şunun altına çizeyim ilçeler MYK'ya göre şekillenecek.

Belki TBMM yemin törenine katılan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinin sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımları sizlerin de gözlerinden kaçmamıştır. Şimdi diyeceksiniz ki Atilla Sertel'e destek olmak için oraya gittiler. Acaba öyle mi yoksa, örgütlerde fazla gücü olmayan Atilla Sertel önce PM'ye ardından MYK'ya girmek için lobi yapmak için mi İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerini yemin törenine götürdü?

Gerçi Ankara kulislerinde CHP'deki gazeteci kökenli vekil sayısının bir hayli fazla olmasından dolayı Atilla Sertel'in boşuna masraf yaptığı konuşuluyor.

BALBAY 'U' DÖNÜŞÜ YAPAR MI?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Genel Başkanlık için aday olduğu malum. Ama Mustafa Balbay'ın 'U' dönüşü yaparak Genel Başkanlık yarışından çekilip, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği iddialarını da sizlerle paylaşmak isterim. Balbay'ın Genel Başkanlık hamlesinin "Yukarıya asılıp, aşağıyı sağlama almak" olarak yorumlanıyor.

BUCA'DA İŞLER KARIŞIK

Buca CHP ilçe kongresi öncesinde işlerin biraz karışık olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Benim önerim Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın ilçe kongresine fazla müdahil olmaması, yoksa ileride büyük sıkıntılar yaşayabilir.

ÖZEN İHRAÇ EDİLECEK Mİ?

Geçmişte CHP İzmir İl Sekreterliği ve İl Genel Meclisi Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunan Yücel Özen'in partiden ihracı gündemde.

Gerçi Özen ihracının gündeme gelmesiyle ilgili Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'i suçluyor ama esas olay facebook'ta yaptığı, "Genel Başkanımız İHALE PEŞİNDE KOŞANLARI partiden temizleyeceğim demese iyiydi... Çevresinde ne yeğeni ne alevi dedesi kalmayacak o zaman" şeklindeki paylaşımı.

PM'YE İZMİR'DEN KİMLER GİRER?

Hep Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdiğimi söyleyenlere sözüm, bu sefer yiğidi öldürüp hakkını yemeyeceğim. İzmir'den PM'ye girecek isimleri Aziz Kocaoğlu belirleyecek. Genel Başkanı'n anahtar listesinde yer alacak o 5 isim Kocaoğlu kontenjanından PM'ye girecek.

Lakin bunların dördü büyük ihtimalle Kocaoğlu'na yakın isimler olacak, geriye kalan tek isim ise İzmir sevdalısı bayan bir siyasetçi olacak. Bu listeyi delmesi muhtemel isimler de yok değil. Eğer planlar tutarsa Tuncay Özkan CHP PM'sinde İzmir'i temsil edecek olan altıncı isim olabilir.

O belediyeler mercek altında

Hüseyin Mutlu Akpınar'ın bazı gazetecilerin ve ulusal bir gazetenin Ege ilavesinin çalışanlarının geçmiş dönemde Karşıyaka Belediyesi'nden maaş aldıkları iddiası CHP Genel Merkezi'nde de büyük yankı uyandırdı.

Bu iddialar üzerine CHP Genel Merkezi'nin Karşıyaka, Buca, Konak, Narlıdere, Foça ve Bergama Belediyelerinin basınla olan ilişkilerini mercek altına aldığı iddia edildi.

Bu arada geçmiş dönemde bir belediye başkanının eşinin asistanının maaşının belediye şirketi tarafından ödendiği iddiaları da kulislerde dillendirilmeye başlandı.

Ama son yaşanan olaydan sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin neden sessiz kaldığı merak konusu.

HDP'ye destek vakası

İkinci bir HDP'ye destek vakasının yaşandığı Bergama bugünlerde çok karışık.

Önümüzdeki günlerce Bergama'daki yanlışların, sıkıntıların arkasının çorap söküğü gibi geleceği iddia ediliyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA