• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ne söylemiştim? YUNUS KARAKAYA

Ne söylemiştim?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.11.2015, 00:00
Hayatta en çok nefret ettiğim kelime "Ben söylemiştim" demek ama zaman yine beni haklı çıkardı. Defalarca ESHOT'taki gelişmelerle ilgili sizleri bilgilendirmiştim ve sonunda dediğim oldu. ESHOT'da işten çıkarmalar başladı. 31 şoför ve 37 atölye personelinin iş akitleri feshedildi. Diğer yandan işten çıkartılanların büyük bölümü mezarlıklarda defin işlemi için görevlendirildi. Bu daha buz dağının görünen yüzü. İzmir ulaşımını ve ESHOT çalışanlarını daha sıkıntılı günler bekliyor.


Mayasız yoğurt çalınmaz

Bir işin başarıyla yürütülebilmesi, bir işten verim alınabilmesi için uygun bir ortama, gerekli araç-gerece, az da olsa bir sermayeye ihtiyaç vardır. İşte tam bu noktada Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya dikkat çekmek istiyorum. Levent Piriştina'nın en büyük sermayesi babası Ahmet Piriştina. Göreve ilk seçildiği günlerde Levent Piriştina'nın performansını pek beğenmemiştim. Ama son zamanlarda gerçekleştirdiği projelere bakıyorum, hepsi bir birinden değerli, hepsi halka dokunan projeler.


Piriştina beni yine şaşırttı

Levent Piriştina 10 Kasımda düzenlediği etkinlikle beni bir kez daha şaşırttı. Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılan "Pırlanta Merkezi" yel köşeme konuk olan Levent Piriştina bu seferde 10 Kasım etkinliğiyle dikkatimi çekti. Her zaman söylerim "Atatürk'ü anmak kadar, anlamak ve anlatmak da önemlidir." Levent Piriştina, 3D Mapping yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen "İzindeyiz Atam" etkinliğiyle binlerce Bucalıya Atasını görme ve kendi sesinden dinleme şansı verdi. Bu etkinlikte emeği geçen başta Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve belediye çalışanlarının yanısıra, Abdullah Polat ile ekibini de tebrik ederim.


Anlaşmazsan fotoğraf yasak


Bir çok belediye nikah dairesinin duvarında gördüğüm fotoğraf çekimlerini yasaklayan yazılardan oldum olası nefret ediyorum. Bırakın nikah dairesinin anlaşmalı olduğu fotoğrafçının dışında birisine fotoğraf çektirmeyi, hatıra için bile nikaha katılanların çekimine izin verilmemesine anlam veremiyorum. Gittiğim nikahlarda şahsıma ve başka davetlilere orada fotoğraf çeken görevlilerin gösterdiği davranışlardan son derece rahatsız olduğumu belirtmek isterim. Fotoğrafçıların ihale yoluyla o görevleri aldıklarını tahmin ediyorum. Nikah dairelerinde başkaları tarafından profesyonel fotoğraf çekimi yapılmasının yasak olması bir kenara, gelen konukların kendi amatör makinalarıyla bile nikah sırasında ön tarafta fotoğrafçıları rahatsız etmeden hatıra fotoğrafı çekmelerine dahi izin verilmiyor. Nikah dairelerinde ve nikah sırasında oradaki görevliler dışında profesyonel ya da amatör hatıra fotoğrafı çekilmesinin yasak olmasının izah edilebileceği bir kanun, geçerli bir dayanak var mı?

Hangi kanun ya da kurala göre böyle bir uygulama var?

Merak ediyorum doğrusu...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA