• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Koça boynuzu yük değil YUNUS KARAKAYA

Koça boynuzu yük değil

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2016, 00:00
17 Ocak tarihinde kaleme aldığım "SAHİPSİZ KENT SAHİPSİZ İZMİR SAHİPSİZ ESHOT" başlıklı yazıma ESHOT'taki şoför dostlarım bir hayli içerlemiş sanırım.

Yazımı kaleme alırken amacım şoförlerle halkı karşı karşıya getirmek değildi. Her ne kadar külfetmiş gibi görünüyorlarsa da, aslında yaptığı işler kişinin kendi yararına olduğunu hatırlatmaktı. Hatta "Terör eylemlerinin bu kadar yoğun olarak yaşandığı, PKK yandaşlarının cirit attığı bir dönemde vurdumduymazlığın bu kadarına pes doğrusu" diye yazmıştım.

CANINI SEVİYORSAN OTOBÜSE BİNME

Bu yazımın ardından sosyal paylaşım sitesinden bir ESHOT şoförü arkadaşın bana yazdıklarını sizlerle paylaşıp paylaşmamayı çok düşündüm ama ESHOT otobüslerine bölücü terör örgüt sempatizanlarının yazdıklarına daha fazla dayanamadım.

İsmi bende saklı arkadaş bakın neler söylüyor;

"Ben de gerekirse 10 maaşımı harcayıp o yazınızın çıktısını alıp ad soyadınızı fotonuzu gereken yazını bütün aktarma merkezinde vatandaşlara dağıtmazsam gör bakalım. Vatandaş sayenizde neden erken yolcu almadığımızı öğrenecek. Terör olayları falan diyorsunuz yazılarda. Şoförlerde dedektör mü var bineni kontrol edecek? Canınız o kadar kıymetliyse toplu yerlerde bulunmazsınız"

ESHOT OTOBÜSÜNDE BÖLÜCÜ ÖRGÜT PROPAGANDASI

Fotoğraflar ESHOT'un eski Genel Müdürü Mehmet Erdül paylaşmış.

Ve o fotoğraflar ESHOT'un Konak Hareket Merkezi'nde çekilmiş. Bölücü terör örgütü sempatizanları ESHOT Otobüsleri üzerinde adeta şov yapmışlar ve o hareket merkezindeki görevliler de uyumuşlar sanırım. ESHOT'un eski genel müdürü Mehmet Erdül'de o fotoğrafı" Yok bu otoban otobüsü değil.

Konak'ta yolcu alacak. o PKK yazan da o otobüse binecek. Allah'a emanet ESHOT şoförü. Hareket memurları dışarısı soğuk mu? Odada çay var mı? "sözleriyle takipçileriyle paylaşmış.

Adrese teslim hikayeler

Bugünkü adrese teslim hikayemiz Çeşme'nin efsanevi Belediye Başkanı Nuri Ertan'dan:

Vaktiyle bir dergahta hizmet eden müritlerden biri, mürşidine dedi ki;

"Efendim zat-ı alinize elimden geldiği kadar hizmet etmeye, teveccüh ve muhabbetinizi kazanmaya gayret ediyorum. Fakat dergahtaki bazı kardeşlerimiz farklı karakterlerde. Onların davranış ve sözleri beni çok rahatsız ediyor. Bu şekilde birçok kardeşimizde bazılarından rahatsız oluyorlar. Bu sebeple dergahtan ayrılmayı düşünüyoruz. Müsaade buyurursanız, dışarda hizmete devam etmek istiyoruz"

Bunun üzerine mürşidi şöyle buyurdu;

"Bak evladım, beni iyi dinle! Soğuk bir kış sabahı idi. Her taraf buz kesiyordu. Hayvanlar soğuktan telef olmamak için birbirine sarılıyorlardı. Bir kirpi sürüsü de donmamak için birbirine sarıldı. Az sonra okları birbirine batınca ayrıldılar. Üşüyünce birbirine tekrar yaklaştılar. Oklar rahatsız edince yine uzaklaştılar. Soğuktan donmakla, batan okların acısı arasında gidip geldiler. Nihayet arkadaşının oklarının acısına tahammül edebileceklerini anlayınca birbirine sımsıkı sarıldılar ve böylece donmaktan kurtuldular. Yoksa hepsi donarak öleceklerdi. İşte evladım, siz de bu dergahta birbirinizin oklarına tahammül ederseniz acı çekersiniz. Hatta bu acılar nefsinizi terbiye etmenize çok faideli olur. Fakat 'Biz arkadaşlarımızın oklarına tahammül edemeyiz, burayı terk ederiz' derseniz, dışarda donar helak olursunuz.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA