• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ballı takas iddiası Belediye Meclis gündeminde YUNUS KARAKAYA

Ballı takas iddiası Belediye Meclis gündeminde

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.05.2016, 00:00

Yeni Asır'ın gündeme getirdiği "Foça'daki ballı takas" iddiaları Foça Belediyesi Meclisi'ni karıştırdı.
Bildiğiniz gibi Foça Belediyesi yol genişletme çalışmasında bir vatandaşa ait arsayı, belediyenin milyonlarca lira değerindeki 7 dükkanı ile takas etmiş, dükkanlarda kiracı olan bir grup esnaf ise Başkan Gökhan Demirağ hakkında "Görevi kötüye kullanma ve ranttan menfaat elde etme" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
Foça Belediyesi MHP'li Meclis üyesi Taner Acar'ın Bağarası'nda yaşanan kriz ile ilgili sorularını cevaplayan Başkan Gökhan Demirağ, dükkanlarla ilgili bir askı süreci olmadığını söyledi.
Demirağ, "16 uygulaması olduğu için askıyla alakalı olan bir şey değil. Orda 16 uygulamasının açılımını yaptığımız zaman oradaki vatandaşların rızası alınarak yapılmış bir durum. Kesinlikle kiracılarımızla ilgili mağduriyet durumu söz konusu değil. Mağdur olmasını da istemeyiz" dedi.
Foça Belediyesi MHP'li Meclis üyesi Taner Acar ise konuyla ilgili olarak "Başkanın açıklaması Bağarası'nda belediye dükkanlarında yapılan uygulama kamuoyunun aklındaki soru işaretlerinden kurtulmasını sağlamamıştır.
Bağarası halkı halen niye böyle bir uygulamaya gidildiğini, hali hazırdaki kiracılarının hakkının korunması, bir kamu kuruluşu olan belediyenin en değerli mülklerinden olan bu arsaların, değer tesbitinin, yapılmadan kimseye verilmemesi gerekirdi. Yoksa benzinliği kurtarmak için mi bu uygulama yapılmaktadır gibi iddialar hala konuşulmaktadır.
Muhalif belediye meclis üyesi olarak Foça halkının bu konudaki aklına gelen soruları mecliste dile getirdim ancak verilen cevaplardan tatmin olmadık.
Bizim de aklımızdaki soru işaretleri devam etmektedir.
Meclis'te kayıt altına aldırdığımız bu uygulamanın, hem de bu konuda açılmış olan davaya müdahillik dilekçesi vererek konunun en yakın takipçisi olduğumuzun altını çizmek isterim" dedi.

Tavas Yoğurdu'na tescil

Tavas belediye başkanı Turhan Veli Akyol, Meşhur Tavas Yoğurdu'nu tescil ettirdiklerini söyledi. Başkan Akyol, "Yoğurt imalatçılığı Tavaslıya dededen, babadan, evlada geçmedir.
100 senelik geçmişi vardır.
Sütün kesinlikle yağını almayız.
Hayvandan nasıl çıktı ise öyle yaparız. Bakır kazanlarda sütü kaynatırız.
Sütün altına çalı-çırpıodun atarız. 150 derecede kaynar. adeta kendi kendine döner. Diğer ayrıntı ise, yoğurt kendi mayasıyla yapılır" diyor. Meşhur Tavas Yoğurdu'nun yanık kokulu olduğunu ve sürekli yenmesi durumunda bağımlılık yaptığını da iddia eden Akyol, "Yoğurdumuz yedikçe lezzetlidir" dedi.

Adrese teslim sözler

İNANÇ-GÜVEN VE UMUT VARSA HAYAT GÜZELDİR

Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlardı. Bütün köy ahalisi toplandı. İçlerinden sadece birinde şemsiye vardı. Bu İNANÇ'tır.
Babalar bebeklerini havaya attığında çocuklar gülmekten bayılır. Yere düşebileceğini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babası onu tutacaktır. Bu GÜVEN'dir.
Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur.
Ama yine de ertesi güne dair planlar yaparız. Bu UMUT'tur. Ve bu üçü varsa HAYAT GÜZELDİR...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA