• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Halkın dik duruşu darbeyi püskürttü YUNUS KARAKAYA

Halkın dik duruşu darbeyi püskürttü

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2016, 00:00
Bir önceki yazımda gazeteci abim Erol Maraşlı'nın "15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi" hakkındaki görüşlerini sizlerle paylaştım.
"Türkiye'de Askeri Darbe Teşebbüsleri" kitabının yazarı olan Erol Maraşlı'nın görüşlerinin bugün son bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum:
Paralel Devlet Yapılanması adıyla zikredilen FETÖ yandaşları devletin birçok birimlerine sızarak bu kurumları yapacakları darbenin öncüleri haline getirmişler.
Askeriye, Mülkiye, Adliye, Zaptiye...
Darbe gecesi Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bu teşebbüse destek vermemeleri...
Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk kitlelerini "demokrasiyi ve Cumhuriyet'i, dolayısıyla Türkiye'yi korumak için" halkı harekete geçirmesi; darbe teşebbüsünün kırılma noktasıydı.
Özellikle geçmiş dönemlerde gördüğümüz 'darbelere' sahip çıkan bir basın yerine darbecilere karşı çıkan basın kuruluşlarının gösterdikleri feraset, darbecileri püskürtmeye yetti. Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, hükümetin ve parlamentonun, siyasi partilerin darbeye karşı dik durmaları, darbecilere son darbe oldu.
Tankların önüne yatan insanlar...
Silaha karşı yürüyenler...
Sivil toplum kuruluşları...
Ellerinde Türk bayrakları ile darbecilere karşı direnenler, tankların yolunu kesen araçlar... İşte bunlar Türkiye'nin başka ülkelere benzemediğini, Türk milletinin de başka milletlere benzemediğini gösterdiler...
Şimdi bu teşebbüste kimler görev aldıysa, kimler yardım ve yataklık ettiyse, kimler halkına ve karşısındaki askerlere-polislere- halka kurşun sıktıysa bedelini ödeyecekler. Mahkeme safhasında ne kirli mizansenler, geçmişte işlenen suçların dökümleri göz önüne serilecek... Bu arada rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm olayı tekrar ele alınıp darbecilerin içinden çıkabilecek sorumluların da yakasına yapışılmalı.
Ve bundan sonra da 'darbe teşebbüsü olmaz!' düşüncesi zihinlerden atılıp uyanık durmalı.

Bereket: Yaşananlar artçı sarsıntılar

BBP İzmir İl eski Başkanı Ahmet Bereket, 15 Temmuz gecesi FETÖ üyelerinin darbe girişimi hakkında "Yaşanan artçı sarsıntılar" dedi.
Bereket, "Daha önce ısrarla söyledim, söylemeye devam ediyorum!
'Darbenin ilk bölümü, liderim Muhsin Yazıcıoğlu 25 Mart 2009'da Keş dağlarında helikopteri düşürülerek şehit edildiğinde başladı. Bu yaşananlar artçı sarsıntıları' diye. Kanıt mı arıyorsunuz? İşte size sadece bir kanıt:
"Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikast sonucu düşürülen helikopterin parçasını çalan askeri personel Başçavuş Aydın Özsıcak 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı yapanların içinde gözaltına alındı."

Keskin tepki gösterdi

Darbeye direniş için sala okuyan müezzinin darp edilmesine MHP Narlıdere İlçe Başkanı Metin Keskin sert tepki gösterdi.
İzmir'in Narlıdere Ilıca mahallesi Kutlu Yalvaç Camii Müezzini Mehmet Kuzgun'un, darbe gecesi sala okurken darbeyi desteklediği düşünülen kişiler tarafından darp edilmesine üzüldüğünü dile getiren MHP Narlıdere İlçe Başkanı Metin Keskin, "Ülkemizin ve milletimizin içinde yaşadığı şu günlerde; birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü tavır ve davranışlardan uzak olmalıyız. Aklıselim ve vakur davranış tarzı takınarak toplumumuzu gerecek, galeyana getirecek provokatörlere karşı uyanık olmalıyız" dedi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA