• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nerede birlik, orada dirlik YUNUS KARAKAYA

Nerede birlik, orada dirlik

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.08.2016, 00:00
15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin hemen sonrasında ortaya çıkan 'Milli Birlik ve Beraberlik' duygusu bir kez daha gösterdi ki, bizler bir olur, diri olursak ülkemizi kimse yıkamaz.
Hangi yerde, toplumda duygu, düşünce ve inanç birliği varsa dirlik ve düzenlik de oradadır.
Orada insanlar mutlu, huzurlu, başarılı ve uyumlu bir hayat sürerler.
Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan işlerin daha iyi neticeler verdiğini, sıkıntılı konuların bile kolayca halledilebildiğini bir kez daha görmüş olduk.

'ÇELİKLEŞTİK'

FRMTV'de sunduğum 'Gündem Özel' programında konuğum olan ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan önemli mesajlar verdi.
Hazırbulan, "Rahmetli Erbakan hocanın bir sözü vardır, 'çelikleşmek' diye. Bu darbe girişimi ülkeyi çelikleştirdi, resmen daha güçlü kıldı. Bu demek değil ki hemen bugün yarın. Elbette belli bir zaman gerekli. Ve bu çelikleşmenin sonucunda ülkedeki terör yapılanmasının tamamen ortadan kaldırılabileceğini göreceğiz.
Ülkemizin Çanakkale ruhunu açıkçası şunu gösterdi ki, ülkemize dışarıdan veya içeriden gelen bir zarara, düşmanlığa karşı biz hep birlikte, bir arada olabiliyoruz.
Biz birlik beraberlik olduk ve tankların önüne atlayan bir millet olduk, bu çok önemli. Her şerde hayır bazı hayırda şer vardır. Şimdi bu şer bir olay ama inşallah bir hayır doğurur.
Bunun için ben siyasilerin hareketlerini takdir ediyorum, inşallah daim olur ve anayasa çalışmasında ve millete yönelik çalışmalarda desteklerinin daim olmasını istiyoruz" dedi.
Yatırımların durmaması gerektiğine de dikkat çeken Hazırbulan, "Bu ülke bizim, ben yatırımı durdursam devlet bazı şeyleri durdursa bu darbe başarılı olmuş olur. Darbenin başarıya ulaşmaması adına gerek üyelerimizi, gerekse kendi iş dünyamızı bu konuda yatırımlarını, işlerini ertelememeleri konusunda uyardık.
Aman ha biz işimize gücümüze bakacağız, toplumda ister istemez bir üzüntü, bir sıkıntı elbette olacak ama bunun topluma olumlu yansımalarına da bakmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

İŞKUR İzmir demokrasi nöbetinde

Hain darbe girişiminin ardından başlatılan 'Demokrasi Nöbeti'ne İzmirliler büyük katılım gösterdi.
Meydanda toplanan İzmirlilere Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Abdürrahim Şenocak, İŞ- KUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ve kurum personeli de destek verdi.
15 Temmuz darbe girişimine karşı koymak için meydanlara çıkan İzmirlilerle birlikte olmaktan gurur duyduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı Şenocak, "Tüm yurtta olduğu gibi İzmirli vatandaşlarımız da darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sabaha kadar sürdürmeye devam ediyor. Onların yanında olmak bizim öncelikli vazifemizdir. İzmirliler her geçen gün coşkuyu daha da artırarak demokrasi nöbeti tutuyor ve darbeye 'hayır' diyor. Biz de İŞKUR ailesi olarak her zaman olduğu gibi halkın yanındayız ve üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz" dedi.
İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak her akşam halkla birlikte alanda olduklarının altını çizerek, Genel Müdür Yardımcısı Abdürrahim Şenocak'a ziyaretinden ötürü teşekkür etti.
Ayrıca, İŞKUR İzmir standında da gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun darbe gecesi TRT baskınını önlediği an ve çeşitli illerde katıldığı demokrasi nöbeti görüntüleri Konak Meydanı'ndaki dev ekranlardan halkla buluştu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI