• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in şirin ilçesi Selçuk YUNUS KARAKAYA

İzmir’in şirin ilçesi Selçuk

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2016, 00:00

Selçuk, İzmir'in güneyinde, İzmir- Aydın karayolu üzerinde yer alan İzmir'e bağlı denize kıyısı bulunan turistik ilçe ve bu ilçenin merkezi. Kuzeyinde Torbalı, batısında Ege Denizi, kuzeybatısında Menderes, kuzeydoğusunda Tire, doğusunda Germencik ve güneyinde Kuşadası ile çevrilidir. İzmir'e 74 km. mesafededir.
Huzur, siyaset ve Şirince Bir tarafımda Gazeteci Nilüfer Öztürk Silah, diğer tarafımda değerli dostum Gazeteci Ali Rıza Çelebi.
Elbette konu Selçuk siyaseti.
İlçe halkı Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'nın çalışmalarından memnun.
Ancak AK Parti İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ile Belediye Başkanı Bakıcı ile arasında sorunlar yaşandığı konusunda hemfikir. Durum böyle olunca Başkan Zeynel Bakıcı rahat rahat çalışma imkanı bulamıyormuş.
Vatandaşlar Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'nın meydan projesini bitirmesini bekliyor.
Vatandaşlar hükümet ile belediyenin el ele vermesini ve Selçuk'un daha çok hizmet görmesini bekliyor.
Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, siyaset için kolları sıvamış. Yolcu'nun yolu AK Parti'den siyaset yapmaya doğru gidiyor.
CHP'de ise eski başkan Vefa Ülgür, olası bir erken seçimde atak yapmak için pusuda bekliyor.
CHP Meclis üyesi Şengel de partisinden belediye başkan adayı olabilmek için kolları şimdiden sıvamış. Gördüğüm kadarıyla kendisi sevilen bir isim.
CHP İlçe Başkanı Hasan Uysal da partisi için umut vaat eden isimlerden birisi ama biraz daha tecrübe kazanması gerektiği dillendiriliyor.
MHP'de ise sessizlik hakim.

Şirince mi Çirkince mi?

Kyrkindje, Kirkincdsche, Kirkidje, Kırkıca, Kırkınca biçiminde adının başta ünlü Kiepert haritalarında okuduğumuz köy, Şirince olmazdan evvel "Çirkince" imiş. Kesin bir kaynak bulamazsak da anlatılan o ki, yukarıdaki köyün varlığını gizlemek için Ayasuluk'ta ve başka yerlerde Çirkince denip durmuş.
Çirkinliğe ilişkin anlatılanların en belli başlısı, Aydınoğulları döneminde azad edilen bir grup Rum'un kendilerine gösterilen bir yere yerleşmeleridir. Yerleşeceğiniz yer güzel mi diye sorulduğunda "Çirkince" demişler. Vali Kazım Paşa çıkıp gelene dek Çirkince adı sürüp gitmiş. İzmir'in çalışkan valisi her zaman olduğu gibi ilin köylerini dolaşırken Çirkince'ye uğramış.
Bu güzel yörenin adının çirkin olamayacağını ileri sürerek köyün adının bundan böyle Şirince olmasını istemiş.
Kaynak (Bir Zamanlar Şirince, Şükrü Tül, Ege Yayınları)

Hedefleri Türkiye birinciliği

Selçuk 19 Mayıs Ortaokulu küçük erkekler voleybol takımı, İzmir İkincisi olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazanmış.
Elde ettiği bu başarı ile Mayıs ayında düzenlenecek olan Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan okulun Beden Eğitimi öğretmenleri Hakan Teçıkıkcı ve Ayla Uslu'yu tebrik ederim. Unutmadan, okul yöneticileri Selçuk Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne minnet duygularını ilettiler.

Doğa ile baş başa

Selçuk gezimiz sırasında ilçenin tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerini de görme fırsatı bulduk. Şirince yolu üzerine İzmir turizmine kazandırılmış olan Deniz Kılıç'ın sahibi olduğu tesisi de görme fırsatımız oldu. Tesise girince adeta doğal yaşam parkına girmiş gibi hissettim kendimi.
Tesiste ufak bir tur attık ancak Deniz Kılıç, tandır konusunda iddialı olduğunun da altını özellikle çizdi. Deniz bey iddiasını "Tandır bir sanattır" sözüyle ortaya koyuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA