• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
E-okul’da FETÖ’nün parmağı var mı? YUNUS KARAKAYA

E-okul’da FETÖ’nün parmağı var mı?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.03.2017, 00:00

İhlas Haber Ajansı "e-okul 'da FETÖ şüphesi" başlıklı bir haber servis etti.
Haberde açıklamayı yapan ise, bir zamanlar MHP İzmir'den milletvekili adayı değerli dostum Özgür Çakmak.
Çakmak, bir zamanlar Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılım hizmeti sunan firmanın sahibi.
Milletvekili adayı olana kadar sektörde tek isim desek yeriydi, kendisi Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkeye yazılım hizmeti veriyordu.
Bir süre sonra Türkiye'ye hizmet vermekten çekilmek zorunda kaldı. Sıkıntılı olduğu dönemlerle sık sık konuşur dertleşirdik. Kendisiyle FETÖ'cülerin uğraştığından ve yazılımlarla Milli Eğitim'e sızdıklarından dert yanardı ama o zamanlar kimse onun bu sözlerine kulak asmadı.
Çakmak'ın ne kadar haklı olduğunu, zaman bir kez daha gösterdi.

UYARILARINA KULAK VERELİM

Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılım hizmeti sunan Bilsa Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çakmak, açıklamasında FETÖ'nün kamuda başlayan temizliğinin, yazılım ve donanım alanlarında yapılacak temizlikle sürmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Kendisi ve ekibi bu işin uzmanıdır, lütfen bu sefer Çakmak'ın uyarılarını kulak ardı etmesin yetkililer.
Çakmak eğitim yönetim yazılımları alanındakFETÖ tahribatı olduğunu, üstüne basa basa söylüyor.
FETÖ'nün eğitim yönetimi yazılımlarında ve okul yönetim programlarında Türkiye'ye öncülük eden Bilsa Yazılım A.Ş'yi önce Milli Eğitim Bakanlığı bürokrasisindeki militanları ile okullardan dışladığı, başarılı olamayınca da Rekabet Kurulu'nu devreye sokarak, Bilsa Yazılım A.Ş'yi bitirmeye çalıştığı iddia edilmişti.
Özgür Çakmak, "2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile vardığımız anlaşma ile bugünkü e-okul sisteminin temelini oluşturan Okul-Sis.net isimli programımız uygulamaya konulmuştu. Ancak FETÖ, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ndeki FETÖ'cü militanları vasıtasıyla hem gizli kalması gereken öğrenci ve veli bilgilerini zorla ele geçirdi hem de bir süre sonra anlaşmamızı hukuki dayanağı olmadan sonlandırarak, bizim sistemimizin ismini değiştirip, güncelleyerek e-okul olarak uygulamaya başladı. FETÖ, bizi bitirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ve yargı içindeki militanlarını da üzerimize saldı. FETÖ saldırıları sonucu firma olarak küçüldük" diye konuştu.

"FETÖ TAHRİBATI SİLİNMELİ"

Özgür Çakmak, FETÖ'nün öncelikli hedefleri arasında bulunan eğitim sistemine yıllar içinde büyük zarar verdiğini de hatırlatarak, "Devletimiz bugün gerçekten büyük ve tarihi bir mücadele veriyor.
FETÖ tek tek bütün kurumlardan, yapılardan temizleniyor. Ancak FETÖ'nün eğitim sistemindeki, özellikle de yazılım ve programlar boyutundaki hasarının temizlenmesi gerektiği fikrindeyim. Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu da yerine getirmeye hazır olduğumuzu beyan ediyorum. FETÖ, devletin kurumlarından insan kaynağı olarak temizlendiği gibi yazılımsal olarak da temizlenmelidir" dedi.

VELAYETİN GÖRDÜĞÜ

Fatih Sultan Mehmet, çocukluğunda biraz yaramazlık yapınca, babası olan 2. Murat Han:
"Ne kadar yaramaz bir çocuksun, senden adam olmaz" diye çıkışır.
Orada bulunan ve velayet sırrıyla kalp gözü açık olan Ak Şemseddin Hazretleri, hafifçe gülümseyerek şöyle der:
-Peder ne der, kader ne der?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI