• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CİRİT DİYARI “UŞAK” YUNUS KARAKAYA

CİRİT DİYARI “UŞAK”

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.04.2017, 00:00

Cirit, at üzerinde süngü ve mızrağın düşmana daha iyi savrulması amacıyla ortaya çıkmış bir ata sporudur.
Cirit ağacının veya aletinin savaş gücünü geliştirmek için bir eğitim malzemesi olarak ortaya çıkmış, bu eğitim malzemesiyle at üzerinde alıştırmalar yapılmak suretiyle kurallı bir oyun şeklini almıştır.
Cirit, bir diğer deyimle Çavgan, Türkler tarafından yüzyıllardan beri oynanmaktadır.

UŞAK'TA CİRİT DENİLİNCE, HAYAT ADETA DURUR

Ata sporu ciritin yaşatılması için belediye olarak cirite her zaman maddi ve manevi destek olacaklarını belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Uşak'ta faal olarak ata sporu ciriti yaşatan 27 kulübümüz var.
Belediye olarak cirit takımlarımızın her zaman yanındayız. Cirit kulüplerimizin maçlara daha iyi hazırlanmaları ve ciddi yaralanmalarının önüne geçmek için belediye olarak profesyonel cirit sopalarını takımlarımıza hediye ettik. Bu sopalar takımlarımıza antrenmanlarında büyük kolaylıklar sağlayacak" dedi.
Bu spora gönül verenlerle ortak aklı inşa ettiklerini belirten Başkan Cahan, "Bu yıl ciritte Türkiye şampiyonu olmak istiyoruz.
Bu doğrultuda kulüplerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
Maddi ve manevi olarak her türlü yanlarında olmaya devam ediyoruz.
Ortak akılla hareket ederek güzel işler yapmak istiyoruz. 50 yılını bu spora adamış ciritçilerimizle görüşerek, ata sporu ciritte şampiyon olmak istiyoruz. Ciriti Uşak olarak Türkiye'de en üst seviyeye çıkaracağız. Bunun için zaman zaman turnuvalar düzenliyoruz" diye konuştu.

EVET KLİBİ

Konu Uşak olunca, tabii ki yaklaşan Referandum olunca, Uşaklı bir Belediye Başkanı'ndan da "ciritli bir evet klibi" görmek beni hiç şaşırtmadı.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 16 Nisan'da yapılacak olan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesini öngören, Anayasa referandumu için çekilen "Evet" klibinde rol aldı.
Ata sporu ciridin yaygın olduğu kentlerden biri olan Uşak'ta, 16 Nisan referandumuna özel bir klip çekildi. Yeni Anayasa'ya Türkiye'nin ihtiyaç duyduğunu, ev, köy, mahalle ve esnaf toplantılarıyla anlatan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, profesyonel ciritçilerle birlikte evet klibinde rol aldı.
Niçin "evet" dendiğinin vurgulandığı klipte, 10 kulüpte lisanslı olarak cirit sporunu yaşatmaya çalışan 100 oyuncu yer aldı ve yoğun bir yapım çalışması ortaya kondu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İN "AK" HAYRANLIĞI

Son dönemlerin moda deyimi "SUBLIMINAL" mesaj. Kısacası bilinçaltını fark ettirmeden etkileme yöntemi ve bilimselliği kanıtlanmış.
Gözümüzle göremediğimiz, kulağımızla duyamadığımız fakat beynimizle algılayabildiğimiz mesajlarla karşı karşı karşıya kalma durumu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Ova Yolları Projesi"ni anlatmak için billboardları donattığı bir fotoğraf dikkatimi çekti.
Ova yolunda bir traktör, üzerinde gülen bir köylü vatandaş.
Buraya kadar her şey normal ama plaka benim dikkatimi çekti.
Çünkü AK plakalı araçları genelde AK Partililerde görmeye alıştık. Traktör üzerindeki 35 AK 9260 no'lu plakayı görünce, birileri AK Parti'ye "Subliminal" mesaj mı vermeye çalışıyor diye düşünmedim değil.
Bakalım 35 AK'lı mesajı CHP'liler ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu nasıl karşılayacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA