• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in yıldızı parlıyor YUNUS KARAKAYA

İzmir’in yıldızı parlıyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2017, 00:00

İzmir'in yıldızı yeniden parlıyor.
İzmir ile ilgili birbiri ardına gelen güzel haberler, beni oldukça heyecanlandırdı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacaklarını belirterek, "Bunları birbiriyle birleştirerek İzmir'in trafiğini ring haline getireceğiz" dedi. Bakan Arslan'ın, "Şimdi inşallah İzmir'de de 'İzmir Körfez Geçidi'ni yapacağız. Orada hem köprü yapacağız hem de batırma tüp yapacağız ve bunları birbiriyle birleştirerek İzmir'in trafiğini de ring haline getireceğiz "şeklindeki açıklaması İzmir'in geleceğinin parlak olduğunun bir göstergesi.
Gerçi her zaman olduğu gibi, "Küçük olsun bizim olsun" havasında klasik "İstemezükcüler" bunlara da karşı çıkacaktır ama İzmir kabuğunu kırmaya başladı.

İZMİR GÖZDE

Büyük yatırımcıların yeni gözdesinin İzmir olacağının bir diğer göstergesi ise Allianz Türkiye'nin İzmir'e dev kampüs kuracağını açıklaması.
Sigorta sektörünün güçlü isimlerinden olan Allianz Türkiye'nin, aldığı bölgesel yatırım kararıyla İzmir'de Allianz Kampüs inşaatına başlaması İzmir'in geleceğinin parlak olacağının bir göstergesi.
Allianz Türkiye'nin operasyon merkezi olarak hizmet verecek Allianz Kampüs'te 27 milyon avroluk yatırımla ilk etapta 650, ilerleyen dönemde ise 1.100 kişi çalışacak ve bölgesel istihdamda önemli bir adım olacak. Müsait pozisyonlar için üniversiteden yeni mezun gençlere öncelik tanınacak.
İzmir'de yatırım kararı alan Allianz Türkiye yöneticilerini tebrik ediyorum.

VAY AÇIK GÖZLER VAY

Biliyorsunuz bir süre önce Türkiye'de işsizliği bitirecek istihdam seferberliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan seferberliğin ardından gerek kamu, gerekse özel sektör, peş peşe yeni eleman alacağını açıkladı. 2 milyon yeni istihdamın hedeflendiği seferberlik ile birlikte birçok teşvik de devreye girdi. Ama hükümetin bu iyi niyetli girişimini kötüye kullanan işadamları olduğu kulağıma geldi.
Bu teşvikten faydalanmak isteyen bazı işadamları mevcut elemanlarını işten çıkartarak, yerine yeni elaman alarak teşvik almaya başlamış.
Hükümetin bu konunun üzerinde durması gerektiğini düşünüyorum. Bu teşvikler verilirken, ince eleyip sıkı dokumak lazım. Bu tür kötü niyetli kişilerin önüne geçilmesi için tedbir alınması gerekiyor.

CAMİLERE SAYGI LÜTFEN

Ramazan ayı geldi ve bugün ilk teravih namazı kılınacak. Öncelikle tüm Müslümanların Ramazan ayını tebrik ederim.
Ramazan'ın gelmesiyle birlikte hangi siyasi partiden olursa olsun tüm belediyeler iftar çadırı ve camilerin temizliği konusunda elinden gelen tüm imkanları seferber ediyor.
Bu bağlamda belediye başkanlarını tebrik ederim. Ancak camilerin temizliği için görevlendirilen arkadaşları, birileri bizler için kutsan sayılan camilere nasıl girileceği konusunda da uyarsın.
Foça Belediyesi tarafından servis edilen cami temizliği haberindeki bir fotoğraf dikkatimi çekti. Fotoğrafta İzmir Büyükşehir Belediyesi elemanının içeriye ayakkabı ile girdiğini görünce biraz yadırgadım. Kasıtlı bir şey olduğunu düşünmüyorum ama arkadaşlar biraz daha bu konuda hassas olurlarsa, daha iyi olur düşüncesindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA