• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Oscar’a aday gösterilecek mi? YUNUS KARAKAYA

Oscar’a aday gösterilecek mi?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.07.2017, 00:00

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bazı sivil toplum kuruluşlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Adalet Yürüyüşü nedeniyle Nobel ödülüne aday gösterdiğini açıklamış. Bu açıklama beni çok güldürdü.
Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun o yürüyüşte amacının adalet olup olmadığı tartışılır.
Ama neyse ben esas konumuza döneyim.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu birileri Oscar'a da aday gösterirse şaşırmayın.
Biliyorsunuz Oscar ödülleri, Amerikan Sinema Bilimleri ve Sanat Akademisi tarafından dağıtılan, dünyanın en prestijli ve en eski ödülleri.
Mesela; Deniz Baykal'ın genel başkanlıktan istifasına yol açan o malum kaset En İyi Film Dalında Oscar Ödülü'ne aday gösterilebilir.
O kaset komplosunu yöneten isim En İyi Yönetmen Dalında Oscar Ödülü'ne aday olabilir.
Deniz Baykal'ı koltuktan gönderme senaryosu En İyi Senaryo Dalında Oscar Ödülü'ne aday gösterilebilir.

ALİAĞA'DA NEDEN YANIK ÜNİTESİ YOK?

İzmir'in Aliağa ilçesi biliyorsunuz PETKİM'i, Demir Çelik Tesisleri vb. bir sürü sanayi tesisini bünyesinde bulunduruyor.
İnsanların, ateş ve kimyasal ürünlerle, tehlikeyle burun buruna yaşadığı bu bölgede bir yanık ünitesinin bulunmamasına anlam veremiyorum.
İşleri gereği binlerce derecelik çelikle çalışırken kaçınılmaz olarak yanık vakalarına maruz kaldıklarını ve saniyelerin bile önemli olduğuna dikkat çeken bazı çalışanlar, en yakını 70 km mesafede olan yanık ünitelerine trafik yoğunluğuyla 3-4 saati aşan sürelerde ulaşabildiklerini dile getiriyor.
Türk Metal Aliağa Temsilciliği, Aliağa Devlet Hastanesi'nde yanık ünitesi oluşturulması için 'T.C. Cumhurbaşkanlığı'na' başlıklı bir imza kampanyası başlattı.
Türk Metal Sendikası Aliağa Bölge Sorumlusu Ali Ekber Tali'nin sosyal medya üzerinden başlattığı, Aliağa'da yanık ünitesinin oluşturulmasına ilişkin kampanyada Türkiye'nin en büyük sanayi merkezlerinden birisi olan İzmir Aliağa'da yüksek tehlikeli iş sınıfında 20.000'in üzerinde emekçi çalıştığı ve böylesine riskli bir bölgede yanık ünitesinin olmadığına dikkat çekti.
Sosyal medyada yayılan kampanya için hazırlanan kısa filmde konuşan işçiler 'Evimize, çocuğumuza sağlıklı bir şekilde dönmek istiyoruz. Demir çelik sektöründe en çok karşılaşılan yaralanmaların başında ağır yanık vakaları geliyor' diyerek kendilerinin ve iş arkadaşlarının başına gelen olayları anlatıyor.
Neredeyse her demir çelik işçisinin başına gelen kazalardan kalıcı hasarlar oluştuğu vurgusunun yapıldığı kampanyanın sloganı ise 'Aliağa'ya yanık ünitesi, ihtiyaç değil şart!'

LEYLEK FESTİVALİ

İzmir'in şirin ilçesi Selçuk ilginç bir festivale daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Selçuk Belediyesi tarafından birincisi geçen yıl düzenlenen Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali'nin ikincisi 12-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Kortej yürüşü ile başlayacak olan festival, açılış konuşmaları, çeşitli gösteriler ve kültürel etkinliklerle devam edecek.
Selçuk Belediyesi tarafından doğal yaşamla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve özellikle çocuklara ithaf edilen Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali, ilk leylek yaşam alanlarına kortej yürüyüşü ile başlayacak. Sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları, bando takımı, minikler, öğrenciler, çocuklar, vatandaşlar festival etkinliklerine katkıda bulunacak.
Leyleklerle ilgili masal kitabı yazan yazarlar, çocuklara kitaplarını imzalayacak.
Selçuk'u adeta festivaller şehrine dönüştüren Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı tebriki hak etti sanırım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA