• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP ve demokrasi tiyatrosu YUNUS KARAKAYA

CHP ve demokrasi tiyatrosu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.09.2017, 00:00

CHP'lilerin "demokrasi" sözünü söylerken ne kadar ciddi ve inandırıcı olduklarını görmek istiyorsanız delege seçimlerini takip etmeniz yeterli olacaktır.
CHP'liler o kadar demokratikler ki bir delege seçiminde bile adeta birbirlerini yiyorlar.
Bunu ben söylemiyorum mailime düşen basın bültenleri ve sosyal medyadaki tartışmalarını takip etmeniz yeterli.
İsterseniz sizlerle birkaç örneği paylaşayım.
"Eğer sahip olduğunuz makamın gücünü korkutarak, sindirerek lehinize kullanırsanız gün gelir o gücü kaybettiğinizde, yanınızda kimseyi bulamazsınız.
Eğer bu haksızlıklara sessiz kalırsanız, gün gelir daha fazlasını siz yaşarsınız.
Eğer bu durumu geçiştirirseniz, vicdanınızın sesini nasıl susturursunuz?
Sevgilerimle..." Tülay Bayır (CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın eşi) Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce için sarf ettiği sözler)

GÜZELBAHÇE DELEGE SEÇİMLERİ VE AHDE VEFA

"Pazar günü birçok ilçede olduğu gibi Güzelbahçe'de de delege seçimleri vardı.
Parti içi demokrasinin ilk göstergelerinin olması gereken delege seçimleri CHP açısından önemlidir. Seçilen delegeler ilçe yönetimini, ilçe başkanını ve il delegelerini belirler. Gerçek bir demokrasi sınavı olan bu seçimlerde ilçenin bir listesi olmaz.
İlçe başkanı mesaj çekerek, "beyaz listeye oy verin" demez. Seçimlerin adaletli ve demokratik geçmesini sağlar.
Maalesef 2 dönemdir Güzelbahçe'de seçimler adaletli olmuyor."

Uğur Yelekli (CHP Konak Eski İlçe Başkanı, Karabağlar CHP eski Meclis Üyesi)

POLİS KORUDU

İnsanlar bizim liste kazanınca küfürlerle bize saldırdı, üzerimize yürüdüler ve kahvehanenin camlarını dahi kırdılar.
Mahallede oturmayan insanları getirerek partililerimizin özgürce oy kullanmasını engellediler.
Üyelerimizin bir kısmı onlar yüzünden oy kullanamadı. Olay yerine polis geldi ve ben aralarından ancak polis eşliğinde ayrılabildim. Biz bu sürecin gerek Karabağlar'da gerek diğer ilçelerde parti içinde bir demokrasi şöleni havasında geçmesi için çalışıyoruz. Ama maalesef bu tarz muhalefet yapacağız diye işin rengini kaçıranlar ve bizleri bu açıklamaları yapmak zorunda bırakan partililerimiz var. Temennimiz bu tarz olayların yaşanmaması, bu yarışın bir kazananının olduğunun kabul edilmesi ama savaş ortamına dönüştürülmemesidir." CHP İl Yöneticisi Çetin Özdemir (Karabağlar'da yapılan delege seçimleri sonrası yaptığı açıklama)

ÇİĞLİ'DE KAVGA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çiğli Cumhuriyet Mahallesi delege seçimlerinde yaşanan olaylar gündeme geldi. CHP Çiğli İlçe Başkan Yardımcısı Dursun Ali Kazar, CHP üyesi Ayhan Korkmaz ve bir grup karşı listeyi destekleyen partili gazetecinin, Genel Yayın Yönetmeni Ürgen Tepe'yi darp ettikleri öne sürüldü. Saldırı sonrası Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne giden Tepe, darp raporu aldı. 6-7 kişinin kendisine saldırdığını belirten Ürgen Tepe, şikayetçi ve davacı olacağını belirtti.
İŞ VAADİ
"Değerli dostlarım aşağıdaki paylaşımda söylediklerimin doğruluğu birkaç gün önce adı geçen Koçer arkadaşın beyaz listeyi kendine mal edip emek veren ve Belediye Başkanı Aday Adayı olan diğer arkadaşlarımızı hiçe sayarak beyaz listenin başkan adayı olarak açıklama yapmasıyla ortaya çıktı.
Son ana kadar da birliktelik devam ediyor şeklinde açıklamalar devam ediyormuş.
Hatta İnönü Mahallesi'nde birçok insanı arayıp belediyeden arıyorum beyaza oy verin diyen telefon numarası da meşhur bir kişiye aitmiş özel numara ama benim telefon rehberimde kayıtlı ve bir aday arkadaşa ait yani yalan dolan devam ediyor." Metin Solak (Çiğli CHP Eski Belediye Başkanı) Şimdi siz söyleyin CHP'nin delege seçimleri demokrasi şöleni mi yoksa bir çadır tiyatrosu mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA