• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mesele askıda ekmek değil YUNUS KARAKAYA

Mesele askıda ekmek değil

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.07.2018, 00:00

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 'askıda ekmek' talimatı parti teşkilatları kadar çeşitli kesimler tarafından da büyük destek gördü. Ama siyasi partiler başta olmak üzere STK'lar ve belediyelerin asıl meselesi "Ekmek israfının önüne nasıl geçilir" olmalı.
Türkiye'de bir yıl içinde 1.7 milyar ekmek çöpe atılırken, 214 milyar liralık gıda israfı yapıldığı belirtiliyor. Günlük olarak bakıldığında ise, 4 milyon 900 bin ekmeğin çöpe atıldığı öne sürülüyor.
Dünyada israf edilen 1 milyon 300 bin tondan fazla yiyeceğin, 2 milyara yakın insanı doyurabildiği bilgisine ulaşıldı.
Yapılan gıda israfında, her şey dahil otellerin, lokantalara oranla 5 kat daha fazla israf yaptığı ortaya çıktı. Uzman yorumlarına göre, gıda israfı Türkiye'de ve dünyada çözülmesi gereken sorunların başında gelirken, gıda israfını sıfıra indirmek için okullarda veya ülke genelinde kampanyalar yapılması, kamu spotları oluşturulması gerektiği vurgulandı. Buna ek olarak her şey dahil otellerde yapılan gıda israfına yeni bir düzenleme getirilmesi belirtildi. Düşünsenize, böyle bir israfın önüne geçilirse kaç tane okul, hastane yapılır.

Kıbrıs Gazisi gençlerle sohbet etti

Kıbrıs Gazisi Şükrü Karaca, Çağrı spor kulübünün misafiri oldu.
Kıbrıs Gazisi Şükrü Karaca'yı kulüplerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Kulüp Başkanı Ahmet Bereket, "Salonumuzda sadece tekme yumruk atan kişiler değil, amacımız şanlı bayrağımızı her platformda şerefle dalgalandıran bileği, yüreği kadar milli ve imanı yönünde kuvvetli sporcular yetiştirmek olacak diye söz vermiştim. Bu amaç doğrultusunda bugün de salonumuzda özellikle minik sporcularımıza vatan ve bayrak aşkını, gazilik ve şehitliğin manasını en iyi anlatabilecek kişilerden biri olan Kıbrıs Gazimiz Şükrü Karaca'yı, spor kulübümüzde misafir ederek bir söyleşi gerçekleştirdik. Gazimizi ve anlattıklarını dinlerken en küçük sporcumuzdan sporcu velilerimize varana kadar hepimizde manevi bir hava ve neticesinde bir çoğumuzun gözlerinde yaş belirdi" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA