• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli soruyor YUNUS KARAKAYA

İzmirli soruyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2018, 00:00

Şairlerin eskiden imbatına, sokaklarına methiyeler düzdüğü, sokaklarının deniz, ıhlamur koktuğu İzmir, şimdilerde lağım kokuyor. İzmir'de koku kabusunun yeniden hortladığı bu günlerde vatandaşlar, Büyükşehir'i topa tuttu. Yıllardır, 'Kokuyu bitiriyoruz' diyen Kocaoğlu, İzmirlilerin koku isyanına kulak tıkıyor.
İzmir'in kokmasına isyan edenlerden biri de Büyükşehir Belediyesi'nin eski Genel Sekreter Yardımcılarından Cengiz Türksoy.
Türksoy, sosyal medya hesabından koku isyanını şu sözlerde dile getirdi:

TÜM ŞEHİR KOKUYOR

Önce yalnız bizim mahallenin sorunu olduğunu sanıyordum. Kanalizasyonda sorun var ve nasıl olsa ilgililer sorunu çözer diye düşünüyordum. Sonra, sosyal medyadaki paylaşımlardan anladım ki, bütün kentin sorunu bu.
Koskoca bir kent neden b.k kokar ki?
Kentin her yanında etkili olan bir şey bu kokunun kaynağıdır diye düşünmeye başladım. Kenti bütünüyle etkileyecek ve kokuyu tüm kente yayacak tek ortak kaynak körfez olabilirdi.
İyi ama körfez neden b.k kokusunun kaynağı olsun?
Bunun bir tek nedeni olabilir. Çiğli Arıtma Tesisi'nin devre dışı kalması ve tesise gelen atığın arıtılmadan denize bırakılması.
İnsanlar körfezde balık tutuyor ve onu yiyorlar, İnciraltı'nda denize giriyorlar.
Belediyeye ve onun bir kuruluşu olan İZSU'ya güveniyorlar. Oysa İzmir günlerdir b.k kokuyor ve belediyeden tek cümlelik bile bir açıklama yok.
Büyükşehir Belediyesi İzmirlilere derhal açıklama yapmalıdır.
İzmir, haftalardır niçin b.k kokuyor?

ÇERÇİOĞLU'NUN KABUSU ALICIK

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun adeta kabusu haline geldi. Nazilli'ye yaptığı hizmetlerle ilçe halkının taktirini kazanan Alıcık'ın çalışmalarına engel olmak için büyük çaba sarf eden Çerçioğlu, büyük tepki topluyor.
Son olarak milli mücadelenin sembol direnişlerinden birinin yaşandığı Kuvayi Milliye Aydın cephesinin merkezi konumundaki Nazilli'nin Yunan işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü 5 Eylül kutlamalarını bile bölmek isteyen Çerçioğlu, hayal kırıklığına uğradı. Nazilli Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin aynı gün ve saatte şehrin iki ayrı yerinde konser vereceğini ilan etmesi ilçeyi ikiye böldü. Nazillililerin Başkan Haluk Alıcık'ın yanında yer alması Çerçioğlu'nun moralini bozdu.
Çerçioğlu'nun, sırf MHP'li bir belediye başkanına sahip olduğu için ilçeye gereken ilgi ve hassasiyeti göstermediğini söyleyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanının yeni bir şey bulmuş gibi yerel seçimlere 7 ay kala düzenleyeceği 'kurtuluş günü' konserini, zamanlama açısından manidar bulduklarını kaydetti.
Çerçioğlu'nun, söz konusu CHP'li ilçe belediyeleri olduğunda bir hayli cömert davrandığını dile getiren ilçe sakinleri, "Çerçioğlu Nazilli'nin kurtuluşunu yeni mi hatırladı? Aklı başına seçimlere 7 ay kala mı geldi? 4 yıldır neredeydi? Biz yıllardır 5 Eylül'ü dedelerimizin bize mirası olarak gururla kutluyoruz" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA