• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

“ZİRAAT’TEN KREDİ ÇEK BANK ASYA’YA YATIR”

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.10.2016, 00:00
İzmir’e ABD’den üst düzey örgüt yöneticilerini yollayan FETÖ elebaşı Gülen’in “Memurlar taban 10 bin tavan 100 bin lira kredi çekip Bank Asya’ya yatırsın. Kredi çekemeyen arabasını evini satsın” dediği öğrenildi

FFETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra Bank Asya'yı kurtarmak için İzmir'deki örgüt üyesi memurlara Ziraat ve Halk Bankası'ndan kredi çekip, Bank Asya'ya yatırma talimatı verdiği ortaya çıktı. İzmir'e ABD'den üst düzey örgüt yöneticilerini yollayan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in "Memurlar taban 10 bin, tavan 100 bin lira kredi çekip Bank Asya'ya yatıracak. Kredi çekemeyen kızının küpesini, karısının bileziğini, arabasını, evini satsın. Madem Tayyip Erdoğan bankamızı batırmak istiyor biz de Bank Asya'yı en güçlü üç bankadan biri yapalım" dediği öğrenildi.

Herkes kredi çeksin

FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra Bank Asya'yı kurtarmak için başvurduğu yollardan birinin de kendisine bağlı memurlara devlet bankalarından kredi çektirip bu bankaya yatırtmak olduğu tespit edildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla açığa alınan Konak Çobançeşme Camii eski İmamı İbrahim Hakkı Şimşek, örgütün kirli Bank Asya'yı kurtarma planını Yeni Asır'a anlattı. FETÖ'nün Bank Asya'yı kurtarmak için İzmir'de kamu görevlilerini çağırdığı 3 ayrı toplantı yaptığını belirten Şimşek, bu toplantılara ABD'den üst düzey örgüt yöneticileri ve Ege İmamı Bekir Baz'ın başkanlık ettiğini belirtti. Şimşek, Balçova'daki Murat Yurdu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Bekir Baz ve ABD'den gelen Bekir Yılmaz'ın verdiği talimatları şöyle anlattı: "Salonda yaklaşık 1000 kişi vardı. Bize 'Siz devlet memurusunuz. Yarın ilk iş Ziraat ve Halk Bankası'na gidip kredi çekeceksiniz. Çektiğiniz paraları da Bank Asya'ya yatıracaksınız. Herkes maaşına göre bir rakamda kredi çekecek. Taban 10 bin, tavan 100 bin olacak. Bu Hocaefendi'nin talimatıdır' dediler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bank Asya'yı batırmak istediğini söylediler. Bekir Yılmaz adlı şahıs 'Madem o bunu yapmak istiyor biz de inadına Bank Asya'yı güçlendirelim. Hocaefendi'nin kesin talimatı var. Kredi çekemeyen kızının küpesini, karısının bileziğini ya da evini, arabasını satıp Bank Asya'ya yatıracak' dedi."

Faiz tartışması

Toplantıda söz alarak bu talimata karşı geldiğini anlatan Şimşek, şöyle devam etti: "Bekir Yılmaz adlı şahıs, kendisinin ABD'den Fethullah Gülen'in talimatıyla geldiğini, bizlerin devlet memuru olduğunu, kredi çekmekte bir sıkıntı yaşamayacağımızı söyledi. Ayağa kalkıp kendisine Fethullah Gülen'i 1970'li yıllardan beri tanıdığımı, Kestanepazarı'nda verdiği vaazlarda 'Faiz alıp veren annesiyle zina yapmış gibidir' dediğini anlattım.
Şimdi sen kalkmış bize 'faizle para çekin' diyorsun. Ya sen yalan söylüyorsun, ya da Gülen dedim. Bu sözlerime çok kızdı. 'Ben size Hocaefendi'nin talimatlarını iletiyorum' dedi. Yemin eder misin onun böyle bir talimat verdiğine deyince yemin etti. Ben de Hoca'nın emri ne zaman Allah'ın emrinin yerine geçti deyip yeniden ayağa kalktım. Bunun üzerine beni apar topar salondan dışarı çıkardılar."

Bakanlara telefon açın

FETÖ'nün dershanelerin kapatılmasını engellemek için 17-25 Aralık'tan önce çalışmalara başladığı bilgisini veren Şimşek, "Bir toplantıda Bekir Baz tarafından bize Başbakan Erdoğan ve bütün bakanların özel telefonları verildi. Bekir Baz 'Hepiniz düzenli olarak bu adamları arayıp, baskı yapın' diye talimat verdi. Baz, bize sürekli başbakan ve bakanlara ulaşamadıklarını söylüyordu. Söz istedim ve ben Başbakan'a ulaşamadığınıza inanmıyorum. Gelin hep birlikte Ankara'ya gidelim, derdimizi anlatalım dedim. Bunun üzerine Bekir Baz sinirlendi. 'Hoca sen bu işlerden anlamazsın. Biz yalan mı söylüyoruz?' dedi. Sinirli bir şekilde toplantıyı terk etti" dedi.

Tuvaletleri FETÖ işletiyor

İzmir'de Kemeraltı başta olmak üzere vakıflara ait umumi tuvaletlerin FETÖ tarafından işletildiğini de iddia eden Şimşek, "Tuvaletleri emekli örgüt üyelerinin üzerine kiralıyorlar. Elde ettikleri geliri doğrudan FETÖ'ye aktarıyorlar. Örgüt içinde bir umumi tuvaletin 3 minibüs hattından daha karlı olduğu konuşulur" iddiasında bulundu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA