• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

FETÖ'NÜN İZMİR'DEKİ ÖLÜM LİSTESİ

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2016, 00:00

Yurtta Sulh Konseyi'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından İzmir'de hayata geçireceği kanlı planın ayrıntılarına Yeni Asır ulaştı. Buca Eski Mezarlık'ta bulunan 52 sayfalık dokümanlarda, 'etkisiz hale getirilecek' isimlerin yanı sıra, izlenecek yol haritası da anlatılıyor

15 Temmuz darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanan FETÖ'nün kanlı İzmir planı mezarlıkta ortaya çıktı. 20 Eylül 2016 günü Buca Eski Mezarlık'ta iki mezar taşının arasına bırakılmış halde bulunan 52 sayfadan oluşan dokümanlarda, örgütün darbe sonrasında İzmir'de tanınmış bazı isimleri infaz etmeyi planladığı tespit edildi. 15 Temmuz kalkışmasını gerçekleştiren "Yurtta Sulh Konseyi" cuntası tarafından hazırlanan "İzmir Riskli Kişiler" listesinde milletvekilleri, gazeteciler, Başsavcı, AK Parti ve MHP il başkanları, akademisyenler ve belediye bürokratları bulunuyor.

Mezarlıkta yakalandı

FETÖ'nün kanlı İzmir planını gözler önüne seren 52 sayfalık dokümanları mezarlığa bıraktığı tespit edilen İ.M.S. (29) polis tarafından gözaltına alındı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun sorguladığı İ.M.S. dokümanları mezarlığa bıraktığını kabul etti. FETÖ/PDY terör örgütü ile bağı araştırılan İ.M.S'nin Çankaya'daki bir güvenlik firmasında çalıştığı tespit edildi.
Mezarlık bekçisinin dikkati sayesinde yakalanan İ.M.S'nin, mezarlığa geldiği araçta yapılan aramada ise 1 adet gaz tabancası, bu tabancaya ait şarjör ve içerisinde 7 adet gaz mermisi, 4 adet CD, 2 adet SIM kart ve 1 telefon ele geçirildi.
Adli işlemlerin başlatıldığı soruşturmayla ilgili iddiaların ciddiyetinin ne olacağı da bu süreç sonunda belli olacak.

Hainlerin hareket planı

İ.M.S'nin Buca Eski Mezarlığa bıraktığı dokümanlar arasında 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin başarılı olması durumunda FETÖ'nün İzmir'de uygulayacağı hareket planı da bulunuyor. Planda şu ifadelere yer veriliyor:

Hareketin bizim tarafımızdan gerçekleştirildiği, hareket tamamen gerçekleşinceye kadar mümkün olduğunca kamuoyu ve sosyal medyada dile getirilmeyecek...
Hareketi bizim yaptığımızı dile getiren yorum ve yazılara karşı yorum yapılacak.
İlk 72 saat çok kritik. Bizim bitti dediğimiz anda bile karşı hareket gelişebilir. Asla rehavete kapılınmayacak.
Bilgi ağları ve teşkilat konusunda hiçbir bilgi paylaşılmayacak.
2. önem sırasındaki kişiler Herkül tarafından açıklama yapılmadan kimliklerini ifşa etmeyecek.
İzmir genelinde fiber altyapı öncelikli olarak ele geçirilecek.

İŞTE O LİSTE

FETÖ'nün isimlerinin karşısına 'etkisiz hale getirilmelerinde fayda var' notu düştüğü isimlerden bazıları şöyle sıralanıyor:

Hamza Dağ (AK Parti Milletvekili)
Necip Kalkan (AK Parti Milletvekili)
Mustafa Doğru (İzmir Cumhuriyet Başsavcısı)
Bülent Delican (AK Parti İl Başkanı)
Necat Karataş (MHP İl Başkanı)
Şebnem Bursalı (Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni)
Kemal Arı (Atatürkçü akademisyen)
Alev Ağrı (Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı)
Gülsüm Satoğlu (AK Partili eski meclis üyesi)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA