• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

'15 Temmuz'un amacı Fırat Kalkanı'nı engellemekti'

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2016, 00:00
FETÖ’cü darbe kalkışmasını bir gün önce duyuran eski istihbaratçı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, FETÖ’nün asıl amacının Türkiye’nin Fırat Kalkanı harekatını engellemek olduğunu söyledi. Uğur, FETÖ’nün üst aklın yönlendirmesiyle yeni suikast ve darbe girişimlerinde bulunabileceğine dikkat çekti

15 Temmuz darbesini bir gün önce haber veren, Eylül'de ortaya attığı '2. Darbe' iddasıyla tartışmalar yaratan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, FETÖ'nün ipinin ABD'nin elinde olduğunu söyledi. 15 Temmuz'un Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' harekatını yapmasını engellemek için tertiplendiğini belirten Uğur, "Fırat Kalkanı'nı yapmasaydık şu anda ağzımızı açacak halimiz yoktu. Orada artık masadayız. Münbiç alınacak, Al-Bab alınacak. Türkiye'nin B Planı Telefer, C Planı ise Kandil olmalı" dedi.

15 Temmuz'u bir gün önce dile getiren siz oldunuz. Nasıl fark ettiniz FETÖ'cü kalkışmayı?

İstihbaratçı bir asker olarak Ankara'da yaşanan gelişmeleri analiz ettiğimde FETÖ'nün darbe yapacağını tahmin etmek çok zor olmadı. FETÖ denilen bu ihanet çetesi ABD'nin yıllardır yatırım yaptığı bir örgüt.
Ondan muhakkak verim almak isteyeceklerdi.
15 Temmuz'da düğmeye bastılar.

DARBE BAŞARILI OLSAYDI

15 Temmuz'un aslında bir senaryo olduğu iddialarına ne diyorsunuz?

Böyle senaryo olamaz. 15 Temmuz resmen bir kalkışma ve işgal girişimiydi. Bazıları "Darbe niye 10'da oldu, gece yarısını niye beklemediler" diyor. Bunu söyleyenler darbe başarılı olsaydı mutlu mu olacaklardı.
ABD düğmeye bastı, FETÖ'cü hainleri uçurumdan aşağı attı. Bunlar da panik yaptı. FETÖ'cüler o gece erken harekete geçmeselerdi alınacaklarını biliyorlardı.

FETÖ ve arkasındaki güçler 15 Temmuz'da aslında neyi hedefliyordu?

Birinci ve en önemli hedefleri, Türkiye'nin Musul ve Suriye'nin kuzeyinde masaya oturmasını engellemekti. Yani Fırat Kalkanı harekatını başlatmamak. Bu konuda PKK da FETÖ'ye yardım ediyordu. İkisinin işbirliği çok net. Abdullah Öcalan denilen terörist başının bu yıl yayımlanan 'İmralı Notları' adlı kitabına bir bakın. "Fetullah Gülen hocaefendiyi en iyi ben anlarım.
Bizim Ortadoğu'da Gülen cemaati ile stratejik anlaşmamız var" diyor.

"O MASADA OLACAĞIZ"

Fırat Kalkanı neden bu kadar önemli?

Eğer bu operasyonu yapmasaydık şu anda ağzımızı açacak halimiz yoktu. Fırat Kalkanı sayesinde masadayız. Gectiğimiz hafta Kuzey Suriye'de PKK/PYD'yi vurduk.
Üstelik bu harekatı ABD'ye rağmen yaptık. Çat diye girdik, vurduk ve oyunu bozduk. FETÖ'nün 15 Temmuz kalkışması doğrudan Fırat Kalkanını engellemek için yapıldı.

Nereye kadar gideriz Kuzey Suriye'de size göre?

Öncelikle Münbiç... Orası bizim askeri hedefimiz. Kürt koridoru ya da ABD-İsrail koridoru kurulmasın diye orada önlem almamız şart. Münbiç alınacak, Al-Bab alınacak.
Rakka'yı düşünürüz. Çünkü orası 250 km güneyde. Uzak mesafelerde operasyon yapmak lojistik işidir. Lojistik hadisesi fazla dağılmayı kabul etmez. Cumhurbaşkanımız "Rakka'yı düşünürüz ama şartlarımız var" diyor. ABD şu anda bize "Tamam oraları temizlediniz, çekilin" diyor. Niye çekileceğiz.
Asıl sahiplerine o araziyi teslim edip, Suriye'nin devlet bütünlüğünü sağlayıp, Şah Murat türbesini de oraya koydurtana kadar oradayız.

Musulda istediklerimiz olacak mı?

Musul Misak-ı Milli sınırlarımız içinde.
Öz be öz Türk yurdu. Aynı şekilde Kerkük de öyle. Aslında Musul'dan daha önemli Telafer var. Telafer bir Türkmen kentidir.
Uluslararası anlaşmalara göre Telefer'dan bize bir yardım talebi gelirse oraya gitmek meşru hakkımız. Şu anda bir vatan savaşı verdiğimizi kimse unutmasın. Musul ve Telefer'de olmak zorundayız. Ama Musul operasyonu kolay bir iş değil. Orada kan gövdeyi götürecek. ABD bilerek bunu istiyor.
Kendi kurduğu, desteklediği DEAŞ'ın Rakka'ya kaçıp Suriye'den Türkiye'ye bela olmasını istiyor. Böylece Türkiye'nin Irak'ın kuzeyiyle ilgilenmesini engellemeyi amaçlıyor.
Türkiye 4 hatta 5 cephede birden savaşıyor.
Irak'ta, Suriye'de, Türkiye içinde ve Türkiye'nin doğusunda.

İNGİLİZLERİN FAALİYETİ SÜRÜYOR

İngiliz ajanlarının Güneydoğu'da faaliyet gösterdiğini söylediniz. Bu konuda yeni bir bilgi var mı?

O açıklamamdan sonra yine İngilizler Ağrı'dan girip Diyarbakır, Malatya ve Kayseri'yi gezdi. Kayseri'de temsilcilik açtı. Diplomatik plakayla Hatay'a gittiler. Niye gidiyorlar, kimlerle görüşüyorlar? Bunları sorgulamayacak mıyız? Kimse 15 Temmuz'u unutmasın. Milletin teyakkuzda olması gerek. Çok yakın bir tarihte 28 albay kılıklı, 6 astsubay, 6 imam ve 1 vali yardımcısı alındı darbe hazırlığı yaptıkları gerekçesiyle. Bu panik içinde olmak, morallerin bozulması demek değildir. Bakın şimdi Başbakan Binali Yıldırım, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Ya istiklal ya ölüm" diyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyor.
Biz bunu görmeyecek miyiz? Biz hala particilik mi yapacağız? Kimse gevşemesin, panik de yapmasın.

PKK-FETÖ YILLARDIR İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musul için söylediği "B ve C planlarımız" var sözlerini nasıl yorumluyorsunuz?

O planlar içinde Kandil'in olduğunu düşünüyorum.
Kandil 30 yıldır başımızın belası. Ben Kandil'e kara harekatı yapacağım.
Ben TSK'nın bu hazırlığı olduğunu biliyorum. Onları ininde yok etmemiz gerekiyor.
Sincar diye bir bölge var. 2'nci Kandil'i oraya kurmak istiyorlar.
Biz bunu nasıl bozarız? Telafer'e meşru anlamda müdahale edersek, Sincar zaten yolumuzun üzeri. Bunu yapmak zorunda mıyız? Evet. Kandil'e beyaz bayrağı çektirir miyiz? Çok basit. FETÖ'cüler ayıklandıktan sonra gücümüz daha da arttı. Kandil'e bombalama yapılıyor, Murat Karayılan televizyonda dalga geçiyor.
Bunlar hep FETÖ'den aldıkları istihbaratla bu kadar rahat davrandılar.

ABD, 'BEN VAZGEÇTİM' DEMEZ

İkinci kalkışma olacak iddianız hala geçerli mi?

Ben elimde bilgi olmadan, istihbaratçılık yapmış Türk subayı olarak böyle abuk sabuk bir şey söyler miyim? Bakın Güneydoğu'da FETÖ ile işbirliği yapan ABD'nin emrinde bir PKK terör örgütü var. Geçenlerde Yüksekova'da polis panzerinin üzerindeki makineli tüfek ateş aldı. 4 Kürt kökenli vatandaş öldü.
Ölenlerden biri Pervin Buldan'ın yeğeni.
O panzerin tetiği mekanik değil, dijital tetiktir. Yazılımını biz yapıyorduk önceden.
Polis içindeki FETÖ'cüler devreye girdi, yazılımı İsrail'e verdi. Artık o silahı Telaviv'den bile ateşleyebilirsin. Yüksekova'da 4 kişi değil de 40 kişi ölseydi ne olacaktı? Bütün Güneydoğu'ya yayılan infial, kaos başlayacaktı.

İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI

Bütün bu işlerin arkasında ABD derin devleti var. Suikastler dahil, bir operasyon planları olduğu çok açık. FETÖ ve PKK direkt Amerikan aklıyla hareket ediyor. ABD "Ben bu işi bıraktım ve geri çekildim mi" diyecek. Biz eğer uyanık, diri ve birlik olursak bu oyunu bozarız.
Şu anda bozuyoruz zaten. Türk milleti 2. Kurtuluş Savaşı içinde. Yapacağımız tek şey TSK'ya, emniyete ve korucu kardeşlerimize sınırsız destek vermektir.
Bir tane vatanımız var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA