• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de Ulaşım Konferansı... ZEKERİYA MUTLU

İzmir’de Ulaşım Konferansı...

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2017, 00:00

Geçtiğimiz hafta Kayseri'de Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından düzenlenen uluslararası toplu taşımacılık konferasına İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de katılım sağlamıştır. Güney Afrika, Hindistan, Belçika ve Malezya'dan da ulaşım uzmanlarının katıldığı toplantı çerçevesinde gerçekleştirilen yuvarlak masa oturumunda, İzmir Birliği, 'Türkiye'de Toplu Taşımın Kurumsallaşması'ndaki Zorluklar, Fırsatlar ve Gelecekte İzlenebilecek Yollar' konu başlığı altında görüşlerini dile getirmiştir.

ULAŞIMIN ÜÇTE BİRİ

Türkiye'de esnaf teşkilatlarının ulaşım sektöründe önemli yeri bulunmaktadır. Üyelerimiz, yük ve yolcu taşımacılığındaki işlevlerinin yanı sıra, kent içi ulaşımında da önemli görevler üstlenmektedirler.
Bugün İzmir'de günde yaklaşık 2 milyon ikiyüz bin kişi toplu ulaşımdan yararlanmaktadır. Kentimizde toplu ulaşımın üçte biri esnaf sanatkarlarımız tarafından gerçekleştirilmekte, üyelerimiz her gün 700 bin kişinin ulaşımını sağlamaktadır.
Taksi, dolmuş, servis aracı, minibüslerimizden oluşan esnaf kesiminin İzmir halkına güvenli ve konforlu hizmet vermesi çalışmalarımızın temel gayesini oluşturmaktadır.
İzmir Birliği, böylesine önemli sorumluluk isteyen bir görevi üstlenen şoför esnafını geliştirmeye ve sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalara ayrı bir önem vermektedir.
Bu düşüncelerle Birliğimiz toplu ulaşım alanında diğer illere de öncülük edecek çalışmalar sergilemiş, diğer ülkelerde yapılan toplu ulaşım faaliyetlerini yakından takip etmek, uluslararası platformlarda entegrasyon içinde çalışabilmek için UITP'ye üye olmuştur.

UITP NEDİR?

Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu olan UITP'in üyeleri, dünya genelinde 3400'ün üzerinde kurumdan oluşmaktadır. Kurum üyeleri, 92 ayrı ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, bakanlıklar, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan meydana gelmektedir. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de, merkezi Brüksel'de bulunan UITP'ye 2013 yılından bu yana üye bulunmakta, kuruluşun uluslararası konferanslarını ve çalışmalarını yakından takip etmektedir.

YENİ KONFERANS

Türkiye'de kent içi ulaşımın sorunları ilk kez İzmir'de, İzmir Birliği ile ESHOT'un işbirliği altında gerçekleştirilen konferansla masaya yatırmıştır. Geçtiğimiz hafta Kayseri'deki toplantıda da görüşlerini dile getiren İzmir Birliği, diğer illerdeki kurum ve kuruluşların talebi ile 2017 yılı içerisinde İzmir'de yeni bir ulaşım konferansı düzenlemek için kolları sıvamıştır.
İzmir Birliği bu çalışmalarında üye şoför esnafı kadar vatandaşın hak ve menfaatlerine de öncelik vermekte, kent içi trafikte güvenli ve konforlu ulaşımın sağlanması için üzerine düşen ödevleri layıkıyla yerine getirmektedir.

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 102. YILDÖNÜMÜ

Bu yıl Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümünü kutlanmaktadır. 1915 yılında kazanılan Çanakkale savaşların başarısı, Ulusal Kurtuluş Savaşı'mıza da moral kaynağı olmuş, milletin birlik beraberliğini ve özgüvenini pekiştirmişti. Çanakkale Zaferi'nin 102.yıldönümünde Türk milletinin coşkusunu gönülden paylaşıyor, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA