• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Onların sesine mutlaka kulak vermeliyiz... BÜLENT GÜRLÜK

Onların sesine mutlaka kulak vermeliyiz...

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.03.2010, 00:00
İyi hatırlıyorum. Beş ay önce, "70 çocuk 'Sesime kulak verin' diyecek" şeklinde atmıştım manşete koyduğum haberin başlığını... Bu projenin sahibi, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı'ydı. Kısaltılmış adıyla TOBAV'ın, İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle başlattığı çalışma, bana göre sosyal sorumluluk alanında Türkiye'nin en güzel tablosunu ortaya çıkaracaktı. Nitekim dün, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konserde, o günden bu yana harcanan emeklerin eğitim ve sanat hayatımıza nasıl bir geri dönüşüm sağladığını gururla izledik.
***
"Sesime Kulak Verin" projesi, sosyal risk taşıyan ya da yeteneğine rağmen imkansızlıklar yüzünden eğitimde fırsat eşitliğinden faydalanamayan 70 çocuğun, 9 ay boyunca çeşitli sanat okullarının sınavlarına hazırlanmasını amaçlıyor.
Müziğe yetenekli çocuklardan seçilen 70 kişilik öğrenci grubu, TOBAV'ın himayesinde eğitilerek geleceğin sanatçısı olma yolunda ilerliyorlar. Böylece müzik yeteneğine sahip çocuklar, sırf ekonomik ve sosyal yetersizlikler yüzünden eğitim hakkından, meslek sahibi olma fırsatından mahrum kalmayacak.
***
Ekonomik çatısı bozuk bir toplumda, sosyal yönden bundan daha hayırlı sonuçlar alabileceğimiz bir proje düşünebiliyor musunuz? Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Sokak Çocuklarını Koruma Derneği, İzmir Devlet Opera ve Balesi gibi kurumların da desteklediği kurslar sayesinde, birçok çocuk kötü bir hayata itilmekten kurtarılarak ileride karşımıza birer sanatçı olarak çıkacak.
Ki bunun ilk işaretini, önceki gün 'Sesime Kulak Verin' projesi yararına düzenlenen konserde gözlerimizle gördük. Ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev ve ekibinin sahneye çıktığı gecede, TOBAV'ın çocuk korosunda 'Sesime Kulak Verin' kapsamında eğitilen minikler de vardı.
***
Gecenin başında şarkılar seslendiren TOBAV'ın çocuk korosu, Kerem Görsev'le sahneye çıkan Allan Harris'in söylediği 'We are the world" parçasına öyle bir eşlik etti ki, AKM'nin Yunus Emre Salonu'nu dolduran yüzlerce izleyicinin tüyleri diken diken oldu. O minik ses ordusunu çalıştıran öğretmenleri tek tek kutlamak istiyorum. Büyük iş başarmışlar.
Konser öncesinde bir konuşma yapan TOBAV İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve 'Sesime Kulak Verin' projesinin sorumlusu İsmail Bilen, eğitilmek üzere seçilen 70 çocuğun çok iyi bir noktaya geldiğini ama kendilerini sanat okullarının sınavlarını kazanana kadar yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi. Kerem Görsev, Allan Harris ve müzisyen arkadaşları da modern cazın en güzel örnekleriyle bizlere keyifli dakikalar yaşattılar. Kutsal bir işe gönül vererek, mükemmel bir gece yaşamamızı sağlayan herkesi kutluyorum.

İlk gösteri ünlü Alman kuklalardan
Kendine özgü yapım tekniğiyle üretilen ahşap kuklalarıyla dünyanın gönlünü fetheden Altrego Figuren Theater, IV. İzmir Uluslararası Kukla Günleri'nin ilk gününde sahneye çıkıyor. Çek asıllı ünlü kuklacı Viktor Kucera'nın yönetimindeki Altrego, 'Ebedi Dostlar' isimli oyununu bu akşam 20.00'de Sabancı Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. İzmir'in adını ilk kez bu festival sayesinde duyduğunu açıklayan Kucera, "Geldiğimiz için çok mutluyuz. Böylesine zengin bir programı olan Kukla Günleri'nde yer almak gurur verici" dedi. Her yaş grubundan izleyiciye hitap eden oyunlar sahneye koyan Altrego ekibi, İzmirli seyircileri yetişkinler için sahneledikleri oyunlarıyla selamlayacak. İlgililere duyurulur...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI