• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSNÜ UÇAR

Ebeveynlerin yüzünü kızartan bir konu

husnu.ucar@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2014, 00:00
Her yaşta ve her zaman yapılabilen en yaygın cinsel etkinlik, masturbasyondur. Tıp bilimi açısından yirminci yüzyılın başlarına kadar masturbasyonun çok zararlı olduğu kabul edilirdi. Hatta insanları zayıf düşürdüğüne, iktidarsızlık, bunama veya delirme gibi birçok bedensel ve ruhsal rahatsızlığa neden olduğuna inanılırdı. Günümüzde bu ilkel inanışlar artık kaybolmuştur ve hiçbir doktor bu şekilde bir düşünceye inanmaz. Ama halk arasında, masturbasyon ile ilgili saçma inanışlara hala rastlanabiliyor.
Çocuklarda 1-2 yaşlarından itibaren, her yaşta mastürbasyon olabilir. Yüzüstü sürtünerek kendinden geçen erkek veya kız çocuklarına çok rastladım.
Aileler böylesi durumlarda genellikle çok aşırı telaşlanabiliyor. Oysa telaşlanmak gereksizdir. Hiçbir çocuk masturbasyon yaptığı için seks budalası, cinsel sapık, ruh hastası veya kemik veremi olmaz.
Yani çok korkulacak ve çok tehlikeli bir durum söz değildir. Ancak küçük çocuklarda masturbasyon gözlendiğinde genellikle çözümlenmesi gereken bir sorun vardır. Öncelikle organik bir sorun, yani bedensel bir hastalığın olup olmadığı araştırılmalıdır. Bazen cinsel bölgedeki bir enfeksiyon veya kıl kurdu gibi bir parazit, kaşıntıya neden olabilir. Kaşımaya bağlı uyarılma yani masturbasyon gerçekleşebilir.
Dolayısyla küçük çocuklarda masturbasyon durumunda ilk önce bir çocuk hastalıkları uzmanının muayenesi gereklidir. Eğer bedensel bir rahatsızlık yoksa masturbasyonun nedeni psikolojiktir. Yani masturbasyon altta yatan psikoljik bir soruna bağlı olarak olmuştur. Bu allta yatan esas sorun; kardeş kıskançlığı, sevgi yetersizliği veya iletişim kopukluğuda olabilir. Elbette esas tedavi, altta yatan esas sorunun çözümlenmesidir. Esas soruna eğilmeden sadece masturbasyonun engellenmesi doğru değildir. Zor kullanarak engellenmeye kalkışıldığında iki olasılık vardır. Çocuk gizlice masturbasyona devam eder ama suçluluk duyguları ile ruhsal sıkıntılar içine girebilir. Veya ailenin baskısı ile masturbasyon yapmaz. Ancak daha sonra kekeleme, gece işlemesi veya başka davranış bozuklukları geliştirebilir.
Masturbasyon ile çocuk adeta ailesinden alamadığı hazzı kendi kendisine almaya çalışıyordur. Anne babaların çocukla yakından ilgilenmesi veya oyun oynaması çok keyif vereceği için çocuk kendiliğinden masturbasyondan vazgeçebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA