• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Avrupa’da kader haftası GÜRKAN ERTAÇ

Avrupa'da kader haftası

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.03.2012, 00:00
Türk Voleybolu bir hafta içinde hem erkeklerde, hem de kadınlarda Avrupa çapında ciddi sınavlardan geçiyor. Voleybolumuzun gururu, erkeklerde Türkiye'nin tek tabancası ARKAS, Şampiyonlar Ligi 4'lü finalinde yarın Polonya'da 13 bin seyirci önünde ev sahibi Polonya'nın SKRA Belchatow takımı önünde terleyecek. Kazanırsa şampiyonluk maçı oynamaya hak kazanacak. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası yarı final ilk maçında Romanya'nın 2004 Tomis takımına 3-0 yenilen G.Saray Kadınlar Takımı, pazar günü İstanbul'da aynı rakibiyle rövanş maçına çıkacak. Köstence'de alabileceği setleri küçük hatalarla kaybeden sarı-kırmızılıların rövanşta büyük seyirci desteğiyle rakibini yenebilir, hemen ardından 15 sayılık altın setle final vizesi alabilir. F.Bahçe Üniversal Kadın Takımı da 24-25 Mart tarihlerinde komşu Azerbaycan'ın Bakü kentinde Avrupa Şampiyonluğu için mücadele edecek. Dört yıldır şampiyonluk kapısından dönen ve bu kez kupayı kaldırmaya andiçen Sarı Melekler'in ilk rakibi, 2.02'lik eski dev oyuncusu Gamova'nın takımı Dinamo Kazan. F.Bahçe finale yükseldiği taktirde Fransa'nın Cannes ve İtalya'nın McCarnaghi Villa Cortese takımlarının galibiyle oynayacak. Özetle hem erkeklerde hem de kadınlarda, finallerde Türk Bayrağını dalgalandırmak ne kadar güzel.

Bostanlı ile İzmir Üniversitesi el ele

Tamamını İzmir Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Bostanlıspor voleybolda her kategoride başarılarıyla takdir topluyor. Başkanlığını gazeteci Avni Erboy'un yaptığı takım, minik erkeklerde İzmir Şampiyonluğunu, kızlarda da ikinciliğini elde ederken İzmir Büyük Bayanlar Ligi'ne de iyi bir başlangıç yaptı, Altay SSD'yi 3-0 yendi. Bostanlıspor ikinci maçında ise güçlü rakibi Özateş'e çok çekişmeli geçen bir oyundan sonra 3-2 mağlup oldu. Erboy, Üniversite-Kulüp işbirliğiyle pekçok minik ve gence kucak açtıklarını söyledi.

BAL SPOR'dan bal gibi bir başarı
İzmir'in Erkekler 2.Ligindeki güçlü temsilcisi Bornova Anadolu Lisesi (BALSPOR), İstanbul'da EsSpor'u 3-1 mağlup ederek grubunda ilk 4'e girdi ve play-off oynama vizesi aldı. Eflatun-beyazlıların Nisan ayında tarihleri sonradan belirlenecek yükselme grubundaki rakipleri Beşiktaş, Düzce Belediye ve Bartın Pelenkoğlu. Başkan Ersan Odaman play-off'a çok iyi hazırlandıklarını, Beşiktaş dahil hiçbir rakipten çekinmediklerini söyledi. Odaman, "Beşiktaş'a İstanbul'da 3-1 yenilmiştik ama setleri kılpayı kaybetmiştik. Play-Off'ta güçlü rakibimizi de mağlup edeceğimize inanıyorum" dedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI