Devlet büyükleri, kraliyet aileleri, prensler ve prenseslere yemek yapması için özel uçaklarla seyahat eden dünyaca ünlü şef Joe Barza ikinci kez Alaçatı'da yemekler yaptı. Kuytu Restoran'ın Club Baba içindeki yeni yerine gelen Barza, Yaprak Uziş'le mutfağa girdi. Bir yandan Ege lezzetleri bir yandan ise Lübnan yemekleri lezzet tutkunlarının beğenisine sunulmak için pişirildi. 21 çeşit baharatı yanında getiren Joe Barza özellikle Frenk kimyonu, doğu ve Arap mutfağında kullanılan bir başka baharat olan kuskus ile birçok güzel yemeğe imza attı. Barza Lübnan mutfağının Osmanlı mutfağı ile birçok ortak noktası olduğuna dikkat çekti.
KRALİYET AİLESİ İÇİN
Barza, "Lübnan mutfağı, Osmanlı, Arap, Süryani ve Ermeni mutfağı karışımıdır. Osmanlı, 400 yıl bu toprakların sahibi olunca ortak yemeklerimiz elbette çok fazla. Ama son dönemde Fransız esintisini de lezzetler arasına soktum" dedi. Joe Barza Eylül ayında Ürdün Kraliyet ailesinin gerçekleştireceği çok üst düzey yemek için şimdiden kolları sıvadığını söyledi. Barza, "Bu yemeğin şefi benim. Yaprak Uziş'in yaptığı iki meze tam krallara layık. Çerkez Tavuğu ve Deniz Börülceli Zeytinyağlı Enginar, bu iki mezenin tarifini Yaprak hanımdan aldım ve bana yapılışını da öğretti. Alaçatı Kuytu'da öğrendiğim bu iki lezzet Eylül ayında kralların sofrasında olacak" dedi.
KAHRAMAN DURAK