• BIST
    %0.89
    78.384,78
    EURO
    -%0.86
    4,4760
    USD
    %0.66
    3,8608
    GBP
    %0.66
    3,8608
    CHF
    %0.66
    3,8608
    JPY
    %0.66
    3,8608
  • 25°C

Geleceğin şeflerini yetiştiren otel

Geleceğin şeflerini yetiştiren otel

12.10.2018, 20:10 Güncelleme Tarihi: 12.10.2018, 20:27

LEZZET DURAKLARI - SEZER ALTAN

Bugün lezzet durağımız bu sektörün şeflerini ve sektöre kalifiye eleman yetiştiren, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Mili Eğitim Bakanlığı'na bağlı Cunda Mesleki Anadolu Teknik Meslek Lisesi bünyesindeki Cunda Uygulama Oteli.
2013 Haziran ayında açılan otel, 176 oda 420 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı hizmet anlayışı ve modern görünümüyle Türkiye'nin en büyük uygulama oteli.
Türkiye'nin turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştiriyor. Sekiz ilin buluşma noktası olan Milli Eğitim Bakanlığı Cunda Uygulama oteli, resmi ve özel kurum ve kuruluşların seminer ve organizasyonların yapıldığı bir otel.
12 ay açık aktif olması nedeniyle kısa süren turizm sezonuna, Ayvalık ekonomisine turizmine önemli katkı sağlıyor.
Gelen misafirlere bölgeyi tanıtıcı turlar düzenleniyor.
Yurt dışından özellikle de Yunanistan'dan misafirler uygulama otelini tercih ediyor.

DENİZDE YAYLA HAVASI

A
yvalık ve Cunda'nın en orta yerinde Ayvalık'ı Cunda'ya bağlayan Lale adasının üzerinde hem şehir hem deniz manzaralı bir otel. Deniz seviyesinde yayla havası alabilirsiniz. Bulunduğu konum olarak boğazda yer alması nedeniyle yazın bile meşhur Ayvalık esintisini alabilirsiniz. Limana yukarıdan bakan tepeden bir solukta Midilli, Cunda ve diğer adalar, Edremit kıyıları ve Kazdağlarını görebilirsiniz.

UCUZ VE KONFORLU

Otelde büyükler ve küçükler için havuz bulunuyor.
Çocuk parkı ve 600 kişi kapasiteli 3 tane toplantı salonu mevcut, 4 oda suit konseptinde. Otel, mütevazi görünümüne karşın, modern bir hizmet anlayışına sahip... Hem ucuz hem de konforlu...
İçeri girdiğinizde farkını hemen hissettiriyor.
Güleryüzlü, disiplinli bir personeli, bir dediğinizi iki etmeyen ekip ruhu var. Hepsi de otelin bağlı olduğu okulun öğrencileri...
Mutfağında usta öğretici öğretmenler olmak üzere öğrenciler çalışıyor Usta çırak ilişkisini, iş disiplinini, zaman yönetimini hijyeni takım ve ekip ruhunu yaşayarak öğreniyorlar. Kurum içi personel eğitimleri düzenli olarak verilmektedir. Öğrencilere iletişim becerileri müşteri ilişkileri eğitimi verilmekte. Temel felsefesi öğrencilerin eğitimini verip gerçek hayata hazırlamak.
Geri dönüşüme önem veren bir kurum. Atık yağlar, plastik şişeler anlaşmalı kurumlara veriliyor.
Otel güneş enerjisi ile ısıtılıp ışıklandırmada led teknolojisi kullanılarak tasarruf sağlanıyor. Hayvan haklarına karşı da duyarlılık gösteren otelde atık gıdalar hayvan barınaklarına ulaştırılıyor.
Tüm bu başarıların arkasında hizmetlerin sunulmasında öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesinde gece gündüz çalışan Uygulama Oteli Müdürü Abdulaziz Yük'ün payı büyük. Hayatını otele adamış, işini iyi bilen sevgi ile yapan mütevazi bir isim.
Mutfakta Ayvalık yöresinin yöresel ürünlerini meşhur zeytinyağını, zeytinini, peynirlerini, ot çeşitleri kullanılıyor. Yaz dönemi yarım pansiyon olarak hizmet veriyor. Kışın oda kahvaltı ama restoranda alakart menü bulunuyor.
Son söz; Bir kamu kurumunda da 1. sınıf kalite ve konforda hizmet verilebilmektedir. Sektöre kalifiye elemanlar yetiştirilir bölgenin gelişmesine cazibe merkezi olmasına katkı sunulabilir. Tüm yöneticileri kutluyorum.

KAHVALTI

Ayvalık yöresine ait soka; çiğ süt, taze lor peynir ve yeşil biberden oluşan turşu. Boşnak böreği çeşitleri, yöresel peynirler, otlu omletler, saganaki peyniri güveci, Girit ezmesi, Lorlu kırmızı biber dolması. Sebze pizzası en sevilen ürünler arasında.

SOĞUKLAR VE SALATALAR

Yunan Salatası, buharda ve değişik zamanlarda yetişen değişik otlar haşlama yahni, kavurma olarak mutlaka açık büfede bulunur. (Susam otu, hindiba, turp otu, hardal, arapsaçı, ısırgan, radika, deniz fasulyesi, deniz börülcesi, istifno, izvinye, şevketi bostan, pancar sapı). Isırgan otu salatası (çiğden).

ANA YEMEKLER

Enginarlı et sote, şevketi bostanlı kuzu eti, arapsaçılı kuzu eti, Arapsaçılı kuru fasulye, Ada köftesi (bol kekik, ekmek ve soğanlı)

TATLILAR

Trileçe, kendi yaptıkları Balıkesir'in meşhur höşmerim tatlısı, lor tatlısı.

Geleceğin şeflerini yetiştiren otel haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN