LEZZET DURAKLARI - SEZER ALTAN
Sektöre pek çok marka ve mekan kazandıran Fatih Alkan'ın Alsancak Meksika Sokağı'nda açtığı, şehir kulübü konseptinde tasarlanmış olan Baci, İzmir'in sosyal hayatına yeni bir soluk getirmeyi planlıyor. İnsanların dostları ile birlikte vakit geçirebileceği, en lezzetli yemekleri yiyebileceği, müziğini dinleyebileceği, en güzel içeceklerini içip sohbetlerini yapabileceği çok özel bir mekan Baci.
20 YILDIR BU SEKTÖRDE
İşini profesyonel olarak yapan Fatih Alkan, 20 yıldır yeme içme sektörünün her kademesinde çalışmış biri. Birçok mekanın kurulması, oluşması ve markalaşması aşamasında yer almış. Kendisini 'Mutfak Koordinatörü' olarak tanımlıyor. Saint-Joseph mezunu, Amerika'da işletme üzerine eğitim almış.
Yurt içi ve yurt dışında birçok önemli marka mekânların mutfağında, çok iyi şeflerin yanında kendisini yetiştirmiş. Uzmanlık alanı olan İtalyan mutfağı ve deniz mahsulleri ile Baci'de efsaneler yaratıyor.
MUTFAKTA USTA İSİMLER
Baci'nin şehrin sosyal yaşantısına da katkı yapabileceğini, lezzetleri, ambiyansı, müziği, mönüsü ve servis kalitesi ile tam bir İzmirli olduğunu belirten Fatih Alkan, "Bu başarının arkasında kesinlikle ekip ruhunun etkisi vardır. Mutfağımızda kendi alanlarında çok iyi ustalar çalışmaktadır. Benim misyonum burada uyumlu ekibi doğru ekipmanları ile uygun koşullarda buluşturmaktır. Farklı tezgâhlarda tecrübeye sahip olduğum için ekip içerisinde koordinasyon sağlıyorum" dedi.
ÖĞLE YEMEĞİ İLE BAŞLANGIÇ
Baci'de güne öğle yemeği ile başlanılmakta. Burası bir İtalyan mutfağı. Akşam saat 01:00'e kadar dolup taşmakta. Mönüde çok özel Dünya ve Türk mutfak kültürlerini harmanlamışlar. Pizzalar da Stella (Yıldız) Pizza ( İtalya Roma'da öğrenmiş Fatih Bey) Yıldız formunda çift karakterli pizza, kenarında bohçaların içerisinde kaburga ve mozzarella peyniri, ortaya gittikçe Ege kokmakta. Bu bölgenin enginarı ve domates sosu ile İtalyan pizzasına Ege yorumu verilmiş.
PİZZA VE MAKARNA HARİKA
Baci pizza, kapalı ve çift hamurdan yapılıyor. Barbekü pizza ve deniz mahsullü pizza çeşitleri de mevcut.
Makarnalarda, Tagliolini Tartufo. İçinde gerçek türüf var. Bu makarnayı Türkiye'de en iyi yiyebileceğiniz tek yer Baci. Deniz mahsulleri; buharda levrek, İtalyan usulü kuşkonmaz sosu ile yapılmaktadır. Sağlıklı bir sebze ile fileto balığı buluşturularak ustaların en özel dokunuşları ile şahane bir sanat eseri ortaya çıkıyor. Kabuklu deniz ürünlerinde çok tecrübeli bir mekan. Kabukluda Vongole; kum midyesi dondurulmuş hiçbir ürün kullanılmıyor.
ISTAKOZDA ÇOK İDDİALILAR
Istakoz bir usta yemeğidir. Baci'nin mutfağından denemelisiniz. Istakozda çok iddialılar. Salata; enginarlı salatada enginar pişirilmiyor, çiğ kullanılıyor.
Bunu zeytinyağı, portakal, sarımsak, tuz ve karabiberle marine ediyorlar. Ortaya sağlıklı bir salata çıkıyor.
Baci, etlerde de çok iddialı. Et konusunda, en doğal haliyle, hiçbir işlemden geçirmeden, doğru ırk hayvanları kullanarak harikalar yaratıyorlar.
YENİ MEKAN 'BABAGANUŞ'
Fatih Alkan önümüzdeki günlerde yeni mekanları 'Babaganuş'u açacaklarını söyledi. Yine farklı, yine özel bir mekanla müşterilerinin karşısına çıkmalarına sayılı günler kaldı. Baci sadece İzmir Alsancak'ta.
Burası ile devam edecekler, yeni bir şubeyi İstanbul'da açmayı düşünüyorlar.
Son söz; Markaların efendisi Fatih Alkan'a, sektöre getirmiş olduğu yenilik, kalite ve yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu marka yolculuklarında başarılar diliyorum.