LEZZET DURAKLARI/ SEZER ALTAN
Bugün lezzet durağımız sevgi ile yapılan anne yemekleri yiyebileceğiniz Balçova'daki İncir.
Gülşah Öztürk, uzun yıllar sağlık sektöründe çalışınca dışarıda yemek yiyememiş. Kendisi yemek yapmayı çok seviyor.
Satış pazarlama eğitimini, saha eğitimini, iş disiplinlini kullanarak 2016 yılında aldığı KOSGEB kadın girişimci desteği ile "İncir"i kurmuş.
Gülşah hanım mekanın içini de kendisi tasarlamış... Gülşah Öztürk, "Bildiğimiz, sevdiğimiz, zevk alarak, ruhumuzu, sevgimizi katarak sadece anne yemeklerini yapıyoruz. Her şey doğal yöresinden kendi üretimleri olmayan hiçbir ürünü satmıyoruz. Zeytinyağı olarak halis Aydın'ın zeytinyağlarını kullanıyoruz" dedi. 25 kişi kapasiteli mekanda, güne çok özel bir kahvaltı ile başlıyorsunuz. Öğlen ve akşam yemekleri servisleri bulunuyor.
ENGİNAR VE ARAPSAÇI
Öğlen yemeğinde 8-10 çeşit yemek var. Her gün mutlaka et yemeği oluyor. Kendi açtıkları taze mantıyı süzme yoğurt ve bol tereyağı ile servis ediyorlar. Dondurulmamış bu mantıyı mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum. Enginar; hem zeytinyağlı hem de kestirmeli olarak yapılıyor.
Yaprak sarma için Tokat'ın ipek yaprak olarak tabir edilen yapraklarını kullanıyorlar.
Arapsaçını mevsiminde kuzu etli isteğe bağlı olarak kestirmeli terbiyeli olarak servis ediyorlar.
Perşembe günü ise çiğköfte günü. Her gün mutlaka ocak kızartması veriliyor. Şevketi Bostan mevsiminde kuzu etli olarak yapılıyor. Köfte olarak ise anne köftesi. Karamelize soğan, biber, domates ve kızarmış patlıcandan yapılan patlıcan çığırtma, muhteşem...
Süzme yoğurtla servis ediliyor.
Kendi üretimleri olan tarhanayı da mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tarhananın yanı sıra tavuk suyu, mercimek, yayla ve ezogelin çorba çeşitleri de bulunuyor.
ELMALI KURABİYE
Tatlılar günlük olarak değişse de mekanın mekanın simgesi elmalı kurabiyeyi her gün ve her saatte bulabilirsiniz. Hijyen ve kaliteden asla taviz vermiyorlar.
Gülşah hanım ve çalışan anneler çocuklarına ne yediriyorsa mekanda aynısını sunuyor.
Balkabağı tatlısı ve bol kaymaklı ayva tatlısını tatmalısınız. Sütlaç, aşure, damla sakızlı, portakallı kekler de bir harika.
Son söz; Hayallerinizin peşinden gidince, sevdiğiniz işi, severek, ruhunuzu katarak yapınca farkı ortaya koyuyorsunuz. Gülşah Öztürk'e bu lezzet yolculuğunda başarılar diliyorum.