Afyonkarahisar'ın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri ile ürünlerinin görücüye çıktığı 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali başladı. Festivalde gözler dana çevirme standındaydı.
AFYON'DA LEZZET FESTİVALİ
Geçtiğimiz yıl festivale damgasını vuran 250 kiloluk dana çevirme bir anda alev almış ve bu olay Türkiye gündemine oturmuştu. Bu sene ise dana çevirme başarılı bir şekilde pişirilerek halka ikram edildi. Festival kapsamında pişirilen 3 tonluk aşurenin dağıtımına ilgi oldukça yoğundu. Aşure dağıtımı sonrası sema gösterisi sunuldu.
Profiterolden yapılan Afyon kalesi, lokumdan yapılan Türkiye haritası, kaymak ve muzun birleştirildiği yeni lezzet, kabak süslemeleri ve dana çevirme en çok ilgi gören stantlar oldu. çalışmalarında ise Afyonkarahisar'ın coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı.
NAİL AZBAY