AİLE içi şiddet en çok çocukları mağdur ediyor... Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan Ayşegül Y., yaklaşık 2 yıl önce evlendiği Mehmet Y'den boşanma kararı aldı. Önceki gün akşam saatlerinde Mehmet Y., eşiyle telefonda yaşadığı tartışmanın ardından eve gitti.
Göktuğ'un kurtarılmasının ardından polis ekipleri öfkeden çılgına dönen Mehmet Y.'yi etkisiz hale getirdi.
Tartışmanın evde daha da büyümesi üzerine kontrolden çıkan öfkeli baba, çocuk odasına girerek 1.5 yaşındaki oğlu Göktuğ'u alıp kaçtı. Bunun üzerine anne Ayşegül Y., KADES uygulaması aracılığıyla yardım çağrısında bulundu.
3 saat boyunca kaçan Mehmet Y., köşeye sıkışınca oğlunun başını taşla ezeceğini söyleyip tehditler savurdu.
POLİS EKİPLERİ ALARMA GEÇTİ
İHBAR üzerine bölgeye giden polis, Mehmet Y.'yi kısa süre içinde bir sokakta kıstırdı. Ancak öfkeli baba, "teslim ol çocuğu bize ver" çağrılarına uymayarak kaçmaya başladı.
Gözü dönmüş babayı ikna etmek için yaklaşan bir polis memuru küçük çocuğu kurtarmayı başardı. Polis, minik Göktuğ'u öpüp sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.
Bu sırada eline bir taş alan gözü dönmüş baba, kendisini kovalayan polisleri de "Yaklaşmayın yoksa çocuğun kafasını taşla ezerim" diye tehdit etti.
Minik Göktuğ, olay yerinde annesi Ayşegül Y.'ye teslim edilirken anne ve oğlu kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı
3 saat süren ikna çabalarının sonunda minik Göktuğ, bir polis memuru tarafından kurtarılırken, Mehmet Y.'yi ise olay yerindeki diğer polisler etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.