SÖKE Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Koruma Ekibi, ilçede çevreyi kirletenlere göz açtırmıyor. Son dört ayda güvenlik kameraları ve vatandaşların ihbarlarıyla tespit edilen kişi ve işletmelere toplam 675 bin lira idari ceza kesildi. Kameralara yansıyan görüntüler ise çevreyi hiçe sayanların ne kadar pervasızlaştığını gözler önüne serdi.

TEK TEK TESPİT EDİLDİ
İlçenin farklı noktalarına kaçak moloz döken, çöp konteyneri varken çöpü yanına bırakan, yere izmarit atan, işletmesinin atığını gece karanlığında bırakmaya çalışan çok sayıda kişi, belediyenin kameraları sayesinde tek tek tespit edildi. Ekipler, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41. maddesi kapsamında 2 bin 953 lira ile 152 bin 895 lira arasında değişen para cezaları uyguladı.

Zabıta ekiplerinin tuttuğu kayıtlarda, en fazla ceza kesilenlerin kaçak moloz dökücüler olduğu belirtildi. Söke Belediyesi, bu alanları temizlemek için her yıl ciddi maliyetler üstlenirken, çevreyi kirletenlere yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceğini açıkladı. Moloz ve çöp dökmeye kamyonet arkasında topluca gelenler, attığı çöpleri ayaklarıyla itinayla ortalığa yayanlar, Moloz döküm sahasına bıraktığı atığı yanıcı maddeyle tutuşturup, yangına sebebiyet verenler kameralara yansırken, trajikomik görüntüler yaşadıkları kente saygısı olmayanların ilginç hallerini de adeta orya koydu
