Tatlı serüveninde 71 yılı geride bırakan Özsüt, çikolata üretimine başladı. Uzun hazırlık döneminin ardından piyasaya çıkan Özsüt çikolataları, Türk damak zevkine hitap edecek şekilde hazırlandı.
Şeker Bayramı'nda tüketicilerle buluşacak Özsüt çikolatalarının üretiminde hammadde olarak Fransa kökenli Valrhona kullanıldı. Özsüt'ün 2009 yılında kendi fabrikası içinde açtığı Çikolata Üretim Bölümü'nde üretimi gerçekleştirilen çikolatalar, Şeker Bayramı'ndan itibaren ilk etapta yalnızca belirli noktalardaki Özsüt şubelerinde bulunabilecek.
Özsüt çikolataları, klasik madlen çikolataların bulunduğu "Madlen" ile özel el yapımı çikolatalardan oluşan "Special" adıyla iki grup halinde ve 10 farklı çeşitte sunuldu. Özsüt için özel olarak tasarlanan kutularda satışa sunulacak olan Madlen çikolatalar, "Sütlü", "Bitter" ve "Fildişi" olmak üzere üç çeşit halinde hazırlandı. Tamamen el yapımı olan Special çikolatalar ise badem, fındık ve fıstık içerikli "Mendiant Çerezli", portakallı "Oranjet", sade ganaş "Naturel Noir", karamelli "Carmen", frambuazlı "Mystique", bitter çikolatalı ve kakaolu "Truffes" ile hindistancevizli "Coco" isimlerinde yedi farklı türde piyasaya sürüldü.
