Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Başkanı Necdet Buzbaş ekonomik faaliyetlerin üç aşamadan meydana geldiğine dikkat çekti. Buzbaş, "Sendika olarak 3 temel ayak arasındaki dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. Bu üç ayak risk sahipleri, emeğini verenler ve işletmeler. Bu üçü arasındaki denge kuruluşların ömrünü uzatıyor" dedi.
ÇALIŞMALARI ANLATTI
Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yeni Asır Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nevzat Dönmez'i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi veren Buzbaş, "Yeni Asır gibi bir asrı deviren kuruluşlar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Buzbaş 1961 yılından bu yana faaliyetini sürdüren TÜGİS'in, Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu'nun da kurucu üyesi olduğu hatırlattı.
'KONUMUZ AÇLIK'
Necdet Buzbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öte yandan her yıl 15 Ekim'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Günü etkinliklerini bu kuruluş adına biz düzenliyoruz. Bu etkinlikler kapsamında Tarım Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler kuruluşu olan EFOA ile ortaklaşa İstanbul'de bir dizi toplantı ve konferans gerçekleştiriyoruz. Burada başlıca konumuz açlık oluyor. Bu konuya son derece önem veriyoruz."