Sevilen, dünya sofralarında

İzmirli firmanın ürettiği beyaz şarap, dünyanın en iyi restoranı seçilen İspanya'daki El Bulli'nin mönüsüne de girdi

İzmir'de 60 yıldır şarap üretimi gerçekleştiren Sevilen tarafından üretilen beyaz şarap, dünyanın en iyi restoranı seçilen İspanya'daki El Bulli restoranının mönüsüne de girmeyi başardı. İzmir'de karşılaştığı bürokratik sıkıntılar nedeniyle de Aydın Ortaklar OSB'de fabrika temeli atan Sevilen, gelecek yıl Ağustos ayından itibaren de bu fabrikasında üretim yapacak.
50 DÖNÜMLÜK BAĞ
Sevilen Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner, bir Türk şarabının bu mönüye girmesinin dünya ligine adım atmak anlamına geldiğini belirterek gelecekten çok umutlu olduklarını söyledi. Sevilen'in 1950 yılında İzmir'de ülkenin ilk modern bağlarını kurarak kaliteli şarap üretimine başladığını, son yıllardaysa dünya standartında üretim için gerekli olan özelliklere sahip Denizli'nin Güney ilçesinde 550 dönümlük bağ alanları oluşturduklarını ifade eden Güner, yıllardır sürdürdükleri kalite çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti.
Güney'de ürettikleri şarapların bazı uluslararası yarışmalarda dereceler kazandığını, ancak gerçek anlamda tanınması için iyi referansların gerekli olduğunu kaydeden Güner, şöyle konuştu; "Dünyanın en iyi ikinci restoranı olan Londra'daki The Fat Duck'ın şaraplarından sorumlu olan İsa Bal, Centum ve 900 Füme Blanc ürünlerimizi beğenerek mönüsüne aldı. Ardından onun referansıyla dünyanın en iyi restoranı seçilen İspanya'da Katalunya Bölgesi'ndeki El Bulli ile temasa geçtik. Yılın 6 ayı açık kalan ve limitli hizmet verebilen bu restoran da 900 Füme Blanc şarabımızı mönüsüne almaya karar verdi. Dünyada birinci ve ikinci sıradaki restoranların mönüsünde artık bir Türk şarabı var. Bu yarışmalardan alınmış yüz ödüle bedel. Sadece Sevilen için değil Türk şarabı için de çok önemli bir aşamayı geçtik. Bundan sonra bu referanslarla Amerika ve Japonya'daki restoranların mÖnüsüne de girmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz dünyanın en iyi 15-20 restoranının mÖnüsünde bulunmak."

"Bürokrasi yüzünden Aydın'a gidiyoruz"

Sevilen Yönetim Kurulu Üyesi Enis Güner, 60 yıldır Gaziemir'deki tesislerde üretim yaptıklarını ancak karşılaştıkları bürokratik sıkıntılar nedeniyle Aydın Ortaklar OSB'de fabrika inşaatına başladıklarını, 2011 yılı Ağustos ayında üretime geçeceklerini söyledi. Tesisin sofra şarabı sektöründe yüksek kalitede üretim yapabilecek nitelikte olacağını ifade eden Güner şöyle konuştu; "Tesis için yaklaşık 5 milyon liralık yatırım yapacağız. Üretim kapasitesini ise 4 bin 500 tondan 8 bin tona çıkaracağız. Efes Antik Kenti'ne yakın konumda olması nedeniyle bu tesiste turistik destinasyonlar da planlıyoruz. Ne yazık ki İzmir'de bize hiçbir kurum yardımcı olmadı. İZKA bile finansmanımızın yetersiz olduğu gerekçesiyle projemizi onaylamadı. Biz 60 yıldır İzmir ekonomisine kazandırıyoruz. Yeni yatırımımızı da 800 dönüm arazimizin olduğu Menderes'te yapmak isterdik ama ne yazık ki olmadı."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.