METİN BURMALI (HABER MERKEZİ)
Bundan 40 yıl önce Ağrı'dan İzmir'e gelerek, bulaşıkçılık ve garsonluk gibi işlerde çalıştıktan sonra sinema sanatçısı Bilal İnci ile birlikte açtığı çöp şiş restoranıyla patronluğa adım atan Servet Bıçak, restoranının isminin kullanılarak taklit edildiği iddiasında bulundu.
12 yıl önce "Servet'in Yeri" adıyla açtığı restoranın aynı isim adı altında başkaları tarafından taklit edildiğini belirten Bıçak, "Pasaport'ta ve Mavişehir'de 2 şubemiz var. Bunlar dışında, 'Servet'in Yeri' adı altında açılan restoranlarla ilgimiz bulunmuyor.
Konuyla ilgili yasal süreç de başlatıldı. Benim için önemli olan 'Servet'in Yeri' ismimin kullanılmasına asla izin vermeyeceğim" dedi.
MARKAYA ZARAR
12 yıl önce ünlü sinema sanatçısı merhum Bilal İnci ile birlikte Pasaport'ta açtığı mekanla çöp şiş ve ızgarada İzmir'in vazgeçilmezi olmayı başaran Servet Bıçak, şimdilerde aynı isimle başkaları tarafından taklit edilmelerinden yakındı. Ağrı'dan gelip çöp şiş ve ızgara kültürünü 12 yıl önce açtığı "Servet'in Yeri" adlı restoran ile İzmirlilere tanıtan Servet Bıçak, özellikle çöp şişi İzmirlilere sevdirerek bir marka haline geldiğini belirtti. Kaliteli malzemeleri ve lezzetli yemek çeşitleriyle vatandaşların güvenini kazanan işletmenin bazı art niyetli kişiler tarafından taklit edildiğini savunan Servet Bıçak, sadece Pasaport'ta ve Mavişehir'de şubelerinin bulunduğunu belirtti. Vatandaşların "Servet'in Yeri" adıyla hizmet veren taklit restoranlarda karşılaşabilecekleri olumsuzlukların hem kendi markalarına hem de müşterilere zarar verebileceğini söyleyen Bıçak, "Adımı ve unvanımı kullanarak vatandaşların güvenini kazanmış bir işletmeyi çeşitli ilçelerde hizmete sunuyorlar. Lütfen taklitlerimizden sakının. Bizim diğerleriyle bir alakamız yoktur" diye konuştu.
"EMEK VERDİM"
Karşıyaka'da Mavişehir'deki Cahar Dudayev bulvarında 2. restoranını açtığını belirten işletmeci Servet Bıçak, çöp şişin yanı sıra köfte, pirzola, iskender, kuzu tandır, pide ve zengin çorba çeşitleri ile vatandaşlara hem işletmelerinde hem de paket servisi ile evlerinde 24 saat kesintisiz hizmet verdiklerini dile getirdi. Lezzet ve kalitenin adresi olarak yıllardır vatandaşlara hizmet verdiklerini söyleyen işletmeci Servet Bıçak, şimdilik 2 şube dışında başka bir şube açmayı düşünmediğini dile getirerek, "Biz restoranımızda kesinlikle ithal et kullanmıyoruz. Beni üzen tek şey, sıfırdan başlayarak adımı verdiğim ve tescilini aldığım işyeri unvanımın üçüncü kişiler tarafından kullanılması. Bu konuyla ilgili gerekli davaları açtım. Bu davaların sonuçlanmasını bekliyorum. Yıllarca emek verdiğim, tırnaklarımla kazıyıp marka haline getirdiğim 'Servetin Yeri' isminin bilgim ve ortaklığım dışında üçüncü kişiler tarafından kullanılmasına anlam veremiyorum" dedi.
