Giriş: 09 Şubat 2016 00:00 Güncelleme: 09 Şubat 2016 16:25
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik et fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik; Kırmızı Et Üretim Birliği İl Başkanları'nın bugün düzenlenen toplantıda bulunduğunu ifade ederken aldıkları karar gereği karkas et yağsız fiyatı tavan olarak 23.3 TL ve yağlı fiyatı ise 21.8 TL olarak düzenlendiğini belirtti. Çelik konuşmasının devamında şunları ifade etti; "Kıyma fiyatı 32 TL ve kuşbaşı fiyatı 34 TL olmasıyla ilgili fikir birliğine vardık. Et ithalatı meselelerini yoğun değerlendirmesini gerçekleştirdik. Bugün yaptığımız toplantıya Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacı İnce katıldı. Yine Kırmızı Et Üreticileri Derneği Başkanı Bülent Tunç, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ katıldı."