Zeytinyağı ile madalya topluyor

Gömeç’te 0.2 asitte zeytinyağı üreten Mehmet Özgü Manisalı, tüm dünyada 20’ye yakın ödül kazanmanın gururunu yaşıyor. Manisalı, “Kendi markamızla ihracata başlayacağız. Zeytinimizi iyi tesiste işleyen kazanır” dedi

FARK YARATANLAR - KADİR KEMALOĞLU

Mehmet Özgü Manisalı. Baba mesleğini bir kenara bırakarak kendini toprağa verdi. Gömeç'te bölgenin mitolojideki ismi "Kisthene"yi zeytinyağı markası yaptı. Ürünleri yanına alıp düştü Avrupa yollarına.
İspanya'nın, İtalya'nın, Yunanistan'ın zeytinyağına meydan okudu. Karşılığını da birincilik kazanarak aldı.
SORUN TESİS VE DEPO
2011 yılından bu yana aldığı 20'ye yakın ödül ile ödül köşesi oluşturan genç işletmeci, bu yıl da erken hasat zeytinyağında 7 ülkeden 10 madalya birden almayı başardı. Almanya'da şirket kuran başarılı girişimci şimdi kendi markasıyla ihracata hazırlanıyor. Türkiye'nin ürününde bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Manisalı, "Toprak, hava ve zeytinin kalitesi en üst düzeyde. Bizim sıkıntımız tesislerin yetersizliği ve depolama sorunu. Ben bunu ortadan kaldırdım. İtalya, Yunanistan ve İspanya bunu iyi yaptığı için lider. Ülkemizde de bunun için atılımlar başladı. Her konuda iyi üretim yapmak ve yenilikler yaratmak zorundayız" dedi.
HEPSİ ÖDÜLE LAYIK
Dünyadaki tüm yarışma ve fuarları dolaşan Manisalı, "Değerleri 0.2 aside kadar düşürdüm ve 2011 yılında ilk ödülümü aldım. Sonunda Avrupa ligine çıktık" görüşünü dile getirdi.
Yunanistan, İngiltere. Fransa, İtalya, Amerika, Japonya ve Belçika'dan 10 ödül birden alan 3 çocuk babası Manisalı, doğru şekilde işlendiğinde bütün körfez zeytinyağlarının ödüle layık olduğunu söyledi. Manisalı şöyle konuştu: "2010 yılında Gömeç ilçesinde kurduğumuz zeytinyağı fabrikasında üretime başladık. 2011- 2017 arasında 20'ye yakın uluslararası zeytinyağı ödülü aldık. Yalnız 2017 yılında dünyanın en iyi zeytinyağı yarışmalarından erken hasat zeytinyağlarımızla 10 adet ödül kazandık. Erken hasat, olgun hasat, çeşnili ve organik zeytinyağlarımız var. Organik, erken hasat ve çeşnili zeytinyağlarımızı üretiyoruz."
ÇOCUKLUKTAN BU YANA İŞİN İÇİNDEYİM
Çocukluğundan bu yana zeytine ve zeytinyağına büyük ilgi duyduğunu anlatan Manisalı, "Kendimi bildim bileli geleneksel zeytin hasadı ve zeytinyağı sıkımının içindeydim. Denizli'de babamın işlerinden geri kalan zamanlarda hep buradaydık. Yıllar geçtikçe ve Avrupa'da zeytinyağı kalitesini gördükçe 'Türkiye'de de aynı zeytin var ancak neden o kaliteye ulaşamıyoruz sorusunun yanıtını aramaya başladım. Sonuçta toprağımız iyi. Zeytinimiz iyi. Sorunun sıkma ve depolamada olduğu kanaatine vardım. Bunun için bir tesis kurdum. Yeni krom tanklar aldım ve en iyi zeytinyağı için kolları sıvadım" diye konuştu.
SİRKEDE DE İDDİALIYIZ
Gerçek sirkenin insan sağlığı için son derece önemli olduğunu vurgulayan Manisalı, "Zeytinyağından sonra sirke üretimine başladık. Dünyadaki yarışmalarda ödül kazandığımız incir, üzüm, elma ve dağ çileği sirkelerimiz eskiden anneannelerimizin, babaannelerimizin yaptığı geleneksel ev sirkeleridir" dedi. Manisalı sözlerini şöyle sürdürdü:
"Muşmula, alıç, kızılcık, elma, üzüm, çilek, gül sirkelerimizi üretiyoruz. Çeşitliliği artıracağız. Zeytinyağımızdan sonra sirkemizin kalitesini ve müthiş tadını dünya öğrenecek."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.