Gevrekçilikten unlu mamüller zincirine...

Bir zamanlar sokakta gevrek satan işadamı İrfan Bal, 2008 yılında Buca’da Balsa Unlu Mamülleri’ni kurdu. İşini büyütüp 25 şube açan Bal, 350 kişiye istihdam sağladı. Şimdiki hedefi ise şube sayısını 35'e çıkarmak

FARK YARATANLAR - ŞENOL KANTÜRK

İrfan Bal 1972 yılında Diyarbakır'da doğdu. İlkokulu bitirdikten hemen sonra 1983 yılında Diyarbakır'dan İzmir'e gelen İrfan Bal, yedi kardeşin en küçüğü olarak geçimini sağlayabilmek için sokaklarda gevrek sattı.
Aynı zamanda pazarlarda meyve ve sebze satan Bal, işini büyütme kararıyla toptan meyve satışına başladı.
Toptan satışta başarıyı yükseltince kardeşleriyle birlikte 1992 yılında fırın açtı. Aile şirketi kurup işlerini geliştiren İrfan Bal, 2008 yılında Balsa Unlu Mamülleri'ni kurdu.
Ekonomik krizler ve batma tehlikeleri geçiren Bal, bugüne kadar Buca'da 14, Altındağ ve Gaziemir'de 1'er şube olmak üzere toplam 16 unlu mamüller satış mağazası açtı. Simit tezgahlarından başladığı iş yaşamından sekiz trilyonluk servete ulaşan Bal, mağazalarından aylık 30 bin liralık gelirle örnek bir başarı hikayesi yazdı.
ZABITALARDAN KORKARDIM
Diyarbakır'dan İzmir'e geldiğinde geçinmek için çalışmaya başladığını söyleyen Bal, sokaklarda simit satarken en çok zabıtalarla başının dertte olduğunu ifade etti. Zabıta ekipleriyle sık sık kovalamacalar yaşadığını söyleyen Bal, "Onlar kovalıyor ben kaçıyordum. Bu mücadeleden genellikle galip çıkan taraf bendim ama bir gün yakalamayı başardılar. O kadar çok uğraştırmışım ki simitlerimi alıp beni polise teslim ettiler.
Sabaha kadar nezarethanede kalıp, karakoldan çıktığım gibi simit satmaya devam ettim. Şimdi gülerek anlatıyorum ama o zamanlar korkulu rüyam zabıtalardı" dedi.
ŞUBELERİMİZİ ARTIRACAĞIZ
Başarı grafiği yükselmeye devam eden Bal, "Önümüzdeki süreçte İzmir genelinde 35 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda 350 kişiye istihdam sağlayan Balsa Unlu Mamülleri olarak hedefimiz istihdamı artırmak olacak ve iki yılda bunu başarabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Şubelerinde pasta, börek ve ekmeğin yanı sıra 150 çeşit unlu mamül üretiklerini ifade eden Bal, "Her kesimden vatandaşın beğenisini kazanıyoruz.
Biz gıda sektöründe hizmet veriyoruz. Önceliğimiz hijyen, bunun için gıda mühendislerinin denetim ve kontrolü altında üretim yapıyoruz. Son günlerde hayvan ahırlarında ekmek üretenleri gördük. Pazarlarda, sokakta, kahve önlerinde ekmek satılıyor. Vatandaşlarımız kesinlikle ekmeğini fırından ve marketlerden alsınlar" diye konuştu.
KATKISIZ EKMEK ÜRETİYORUZ
Diğer fırınlara göre daha az ekmek çıkardıklarını söyleyen İrfan Bal, "Bir fırın günde 10 bin ekmek üretirken biz 3 bin ekmek üretiyoruz. Bunun nedeni katkısız ekmek üretmemizdir. Önemli olan ekmeğin beyaz veya esmer olması değil. Önemli olan unun ve diğer maddelerin doğal olup olmamasıdır. Biz tüm ürünlerimizi doğal ve katkısız yapıyoruz" dedi.
BUCASPOR BAŞKANI OLDU
Bir dönem Bucaspor'un başkanlığını da yaptığını söyleyen Bal, "Futbolu çok sevdiğim için göreve talip oldum" dedi. Bucaspor'un şu an zor bir durumda olduğunu fakat şeffaf bir yönetim ile yeniden başarılar kazanabileceğini ifade eden Bal, "Bucaspor İzmir'in en önemli kulüplerinden biri. Takımımız zamanında Süper Lig gördü. Her ne kadar sıkıntıları olsa da yeniden başarılı olacağına gönülden inanıyorum" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.