Balığın fast-food versiyonu balık ekmek, küçük girişimcilerin yeni ekmek kapısı oluyor. Türkiye'de daha çok Eminönü ve diğer sahil kesimlerindeki salaş balıkçı teknelerinde satılan ekmek arası balık, son 10 yıldır AVM ve caddelerde açılan küçük dükkanlarda boy göstermeye başladı. Türkiye'deki deniz ürünleri üreticilerinin öncülüğünde açılan bu restoranlar, Türk halkının balık tüketimini artırırken, düşük sermayelerle restoran açmak isteyen girişimcilere yeni fırsatlar sunuyor.
YATIRIM MALİYETİ 50 BİN TL
Kâr marjının oldukça yüksek olduğu bu iş modelinde aylık 25 bin ila 30 bin TL arasında ciro elde etmek mümkün. Bunun için küçük bir dükkan ya da mobil stant kiralamanız yeterli.
BÜYÜME POTANSİYELİ YÜKSEK
Ekmek arası balık restoranları sayısının önümüzdeki dönemde hızla artması bekleniyor. Bunda kokusu ve temizlenmesi gibi zahmetli süreçlerden kaçan tüketicinin giderek daha fazla dışarıda tüketmeyi tercih etmesi büyük etken.
Kişi başı 7.6 kilo balık tüketiyoruz
Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'nın (TÜDAV) 'Türkiye denizler Raporu2017' raporuna göre, ülkemizde kişi başı balık tüketimi 7,6 ile dünya ortalamasının çok altında bulunuyor. Raporda, dünyadaki kişi başı ortalama balık tüketiminin 19,2 kg olduğu, bu miktarın Avrupa Birliği'nde 24 kg olduğu belirtiliyor.
AKŞAM