Küresel piyasalarda, Orta Doğu'da jeopolitik gerilimin tırmanması, ABD-Çin görüşmelerinin sağladığı iyimserliği gölgede bırakırken, gerilimin daha da artacağına yönelik endişeler risk algısını yükseltti. ABD'nin en önemli ticaret ortağı Çin ile kalıcı bir anlaşma sürecine girmesi ve diğer ülkelerle uzlaşma sağlanacağına yönelik artan beklentiler pay piyasalarını desteklerken, İsrail'in İran'a yönelik saldırısı sonrasında yatırımcılar jeopolitik risklere odaklandı.
ALTINDA YENİ REKOR
Altının gramı dün gün içerisinde inişli çıkışlı seyretse de 3,340 TL civarından işlem görerek, rekor tazeledi. Bir süredir durgun olan altının tekrar yükselmesi ise yatırımcısını sevindirdi. Öte yandan altının ons fiyatı ise son 3 iş gününde de yükselirken, yeni günde tarihi rekoru olan 3 bin 500 dolara yaklaştı. Dolar endeksi ise yüzde 0,5 yükselişle 98,2 seviyesindeydi. Ayrıca Alman bankacılık devi Commerzbank da altın ve diğer değerli metaller için fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Banka, ons altın için yıl sonu tahminini 3 bin dolardan 3 bin 400 dolara yükseltirken, gümüş fiyatının 2025 sonunda 37 dolar olacağını öngördü.

DEĞER KAYBETTİ
Satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki gün yüzde 1,71 değer kaybederek 9.520,22 puandan tamamlamıştı. Dün ise, savaşın ve gerilimin etkisiyle birz daha düşüş yaşayarak 9.200'ü gördü. Fakat İsrail ve İran arasında yaşanan gerilimin ardından Türkiye'de savunma sanayisi şirketler, yüzde 7'ye varan yükselişler yakaladı.

