İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ramazan pidesinin ince ve yaş maya ile yapılması gerektiğini belirterek, "İftarda ve sahurda şöyle ince bir ramazan pidesi ikiye ayrılacak ve yarısına bol tereyağı sürülüp öyle tüketilecek" dedi.
Giriş Tarihi: 5 Mayıs 2018 16:07Güncelleme Tarihi: 5 Mayıs 2018 16:09
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ramazan pidesinin ince ve yaş maya ile yapılması gerektiğini belirterek, "İftarda ve sahurda şöyle ince bir ramazan pidesi ikiye ayrılacak ve yarısına bol tereyağı sürülüp öyle tüketilecek" dedi.
Elazığ Belediyesi'nin davetlisi olarak çeşitli etkinlikler kapsamında kente gelen Karatay, Cip Mesire alanında düzenlenen programa katıldı.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Karatay, insan sağlığının önemine vurgu yaparak, tıbbın objesi insan olan bir sanat durumunda bulunduğunu aktardı.
"BİR DİLİM İNCE RAMAZAN PİDESİNE BOL TEREYAĞI SÜRÜN"
Bir ülkenin ekonomik yönden gelişiminin sağlıklı bir toplumla mümkün olabileceğini ifade eden Karatay, yaklaşan ramazan ayı ile özellikle "ramazan pidesi" tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Karatay, "(Ramazan hoş geldi, baklava tepsisi boş geldi) demeyeceğiz artık. Tabii pide ramazan ayının en önemli unsurlarından biri. Yapılırken ince yapılması ve yaş maya ile yapılması lazım. Ben istemediğiniz kadar tüketmeyin desem de tabii ki tüketilecek. Ama nasıl tüketilecek? İftarda ve sahurda şöyle ince bir ramazan pidesi ikiye ayrılacak ve yarısına bol tereyağı sürülüp öyle tüketilecek. Tereyağsız olmaz" diye konuştu.