Çay, kahve gibi içecekleri sıcak tüketmenin çok zararlı olduğu, sıcak çay içmenin, özellikle sigara içen ve alkol tüketen kişilerde yemek borusu kanseri riskini beş kat artırdığı belirlendi.
Giriş Tarihi: 26 Mart 2018 13:27Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2018 13:28
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Tıp bilimciler tarafından yapılan araştırma kapsamında, 300 kanserli ve 571 kanser olasılığı yüksek kişilerin çay içme alışkanlıkları incelendi. Araştırma için gönüllü olan kişilerin neredeyse hepsi düzenli olarak siyah çay tüketen bireylerdi.
Orta Doğu ülkelerindeki gırtlak kanseri oranının bu kadar yüksek olması sıcak çay tüketimi ile ilişkilendiriliyor. Çünkü bu ülkelerde sigara ve alkol çok az tüketiliyor. Ancak çay çok sıcak içiliyor.
Araştırma sonucunda kaynar halde bardağa koyulan ve bir kaç dakika içerisinde tüketilen çayın kanser riskini 5 kez arttırdığı görüldü.
Sıcak içecekler içmenin, neden kansere sebep olduğu ise ısının hasar verici etkisiyle ilgili çıktı. Aşırı sıcak sıvılar boğaz ve yemek borusuna zarar veriyor.
CNN International'da yer alan bir habere göre de, yemek borusu kanseri, dünyada en sık görülen sekizinci kanser türü. Ölümcül bir hastalık olan yemek borusu kanseri, her yıl yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne neden oluyor.