Uzmanlar kalbi koruyan ve bol bol tüketmeniz gereken 43 gıdayı sıraladı. İşte adeta ömür uzatan besinler listesi ve faydaları...
Giriş Tarihi: 10 Ocak 2020 11:45
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
SOĞAN VE SARIMSAK
Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar. Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor. Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor.
PIRASA
İdrar söktürür. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Kabızlığı giderir. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.
PATLICAN
Kansızlığı giderir.Karaciğer ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar. Kilo vermeye yardımcı olur. Böbrek yanmaları ve ağrılarını keser. Sinirleri yatıştırır. Kalp çarpıntılarını giderir. Cilt hastalıklarını, şeker, mide, bağırsak ve karaciğer hastalıkları aşırı derecede olanlar yememelidir.
PATATES
Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler. Yorgunluğa karşı birebirdir. Bol miktarda C vitamini ve protein içerir. Halsizliğe karşı etkili.
MARUL
Kemik erimesine karşı etkili. Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu sebze, kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara.