Kimi zehirli, kimiyse içinde birçok bakteri ve virüs bulundurduğu için sağlığı tehdit ediyor. Ancak buna rağmen dünyanın farklı köşelerinde insanlar bu yiyecekleri yemeye devam ediyor. İşte dünyanın en tehlikeli 10 yiyeceği...
Giriş Tarihi: 23.03.2018 14:08Güncelleme Tarihi: 23.03.2018 14:08
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Manyok (Tapyoka)
Güney Amerika ülkelerine özgü ve bu bölgedeki gelişmekte olan ülkelerde sıklıkla tüketilen, besleyici içeriklere ve dayanıklı nişastaya sahip bu kök bitkinin kusuru ise iyi pişirilmediği zaman siyanür üretip yiyen kişiyi zehirlemesi.
Kan midyesi
Güneydoğu Asya'da toplanan bu midyeler isimlerini yumuşak dokularındaki kırmızı hemoglobin sıvısından alıyor. Çok düşük oksijenli alanlarda yaşayan ve hepatit A ve E içeren virüs ve bakterilerle beslenen bu midyeler dizanteriye yol açabiliyorlar.
Sannakji (Canlı ahtapot)
Güney Kore ve Japonya'da popüler olan Sannakji henüz ölmüş ama kolları hala hareket ederken servise sunulmuş ahtapot demek. Yılda 6 kişinin boğularak ölmesine sebep olan bu yemeği tüketmek gerçekten de cesaret istiyor.
Pangium edule (Futbol topu meyvesi)
Malezya'ya özgü bu lezzetli meyve doğru şekilde hazırlanmadan tüketilirse hidrojen siyanür içeriyor. Hazırlık süreci ise epey zahmetli: Çekirdekleri kabuklarını çıkarıp haşlamak, muz yaprağıyla ve külle birlikte toprağa gömmek ve 40 gün bekletmek!
Hákarl
İzlanda'ya özgü Hákarl adındaki bu yemek Grönland köpek balığından yapılıyor. Bu köpek balıklarının böbrekleri idrar yolu bulunmuyor. Bu yüzden vücutlarındaki bütün toksinler derilerine ve etlerine geçmiş oluyor. Hákarl, 5-6 ay süren bir fermantasyon sürecinden sonra tüketiliyor ancak güvenliği yine de tartışılır...