Fas mutfağına ait acı bir baharattır. Harissa'nın kullanımı için çeşitli tarifler vardır fakat genellikle biber, sarımsak, zeytin yağı ve baharatla kullanılır.
Kalori: 15
Yağ: 1 gr
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 36 mg
Karbonhidrat: 2 gr
Lif: 1gr, Şeker: 0 gr
Protein: 1 gr.
Keçi peyniri
Keçi peynirinde diğer peynir türlerine göre daha az yağ bulunur. Bu da keçi peynirini daha sağlıklı yapıyor. Bazı araştırmalara göre, inek sütüne kıyasla keçi sütü demir emilimini artırıyor.,
Kalori: 103
Yağ: 8.5 gr
Kolesterol: 22 mg
Sodyum: 118 mg
Karbonhidrat: 0.03 gr
Lif: 0g
Şeker: 0.03 gr
Protein: 6 gr.
Patlamış mısır
Patlamış mısır çoğu zaman bir çerez gibi tüketiliyor. Ancak bilinin aksine patlamış mısır, çok lifli bir besin maddesi.
Kalori: 31
Yağ: 0.4 g
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 1 mg
Karbohidratlar: 6 g
Lif: 1 g
Şeker: 0.07 g
Protein: 1 gr.
Hindistan cevizi
Hindistan cevizi en sağlıklı besin maddelerinden bir diğeri. Taşıdığı yüksek potasyum değeriyle kas gelişimine, hücrelerin ve dokuların düzgün çalışmasına büyük fayda sağlar. Magnezyum ve fosfor açısından oldukça zengindir. Bunun dışında sağlık açısından birçok faydası olan bileşenler içermektedir.
Kalori: 283
Yağ: 27 g
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 16 mg
Karbonhidrat: 12 gr
Lif: 7g
Şeker: 5g
Protein: 2.7 g.