HaberlerGaleriHastalıklara iyi gelen besinler nelerdir? Hangi hastalık için hangi besin tüketilmeli?
Hastalıklara iyi gelen besinler nelerdir? Hangi hastalık için hangi besin tüketilmeli?
Baş ağrısı, çürük, kolesterol, sindirim, karaciğer, tansiyon gibi rahatsızlığı olan kişiler beslenme alışkanlıklarıyla bu hastalıkları kontrol altında tutabilirler. Uzman doktorlar tarafından açıklanan hangi hastalık için hangi besin tüketilmeli listesini sizler için haberimizde paylaşıyoruz...
Giriş Tarihi: 16 Ekim 2018 13:05Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018 13:06
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
DİŞ ÇÜRÜMELERİNE KARŞI ISPANAK TÜKETİLMELİ
Dr. Özgönül, demir deposu olarak bilinen ıspanağın A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından zengin bir sebze içerdiğini ve bu nedenle ıspanağın vücudun direncini arttırdığını söyledi.
Özgönül, "Özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı koruyucudur" dedi.
KOLESTEROLE SARIMSAK
Taze sarımsak mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır.
KARACİĞER DOSTU ENGİNAR
Karaciğer dostu olarak da bilinen enginarın, içerdiği vitamin, mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta gıda desteği olarak kullanıldığını anlatan Özgönül daha sonra şunları söyledi;
Enginar aynı zamanda mide ve sindirim sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. Bunun dışında kalp hastalıklarında, romatizma ve gut hastalığında, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalıdır.