HaberlerGaleriPişmiş ıspanağı ertesi gün tüketmek çok tehlikeli! İşte sebebi...
Pişmiş ıspanağı ertesi gün tüketmek çok tehlikeli! İşte sebebi...
Giriş Tarihi: 8 Ağustos 2018 16:56
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
Elmacıoğlu, "Bu bakteriyel olmayan toksit sindirim problemlerine yani baş dönmesi, ishal ve mide bulantısına yol açar" diyor.
"+4 DERECENİN ÜSTÜNDE SAKLANDIĞINDA PİŞMİŞ YEMEKTE MİKROORGANİZMA GELİŞİR"
Pişmiş yemeklerin +4 derecede saklanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Elmacıoğlu, "Bir yemeği iki öğünlük yaptıysanız, mutlaka yiyeceğiniz kadarını ayırın" diyor.
Saklamanız gereken yemeği cam kapta buzdolabında +4 derecede saklayın.
+4 derece bütün pişmiş yiyecekler için en ideal ısıdır. Üstüne çıktığınızda ısı artar, yemeklerde mikroorganizma gelişir.
Mikroorganizma yemekte üreyince o yemek bozulur. Bozulan yemek birtakım mide bağırsak şikayetlerine sebep olur.