HaberlerGaleriPişmiş ıspanağı ertesi gün tüketmek çok tehlikeli! İşte sebebi...
Pişmiş ıspanağı ertesi gün tüketmek çok tehlikeli! İşte sebebi...
Giriş Tarihi: 8 Ağustos 2018 16:56
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
"+4 DERECENİN ÜSTÜNDE SAKLANDIĞINDA PİŞMİŞ YEMEKTE MİKROORGANİZMA GELİŞİR"
Pişmiş yemeklerin +4 derecede saklanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Elmacıoğlu, "Bir yemeği iki öğünlük yaptıysanız, mutlaka yiyeceğiniz kadarını ayırın" diyor.
Saklamanız gereken yemeği cam kapta buzdolabında +4 derecede saklayın.
+4 derece bütün pişmiş yiyecekler için en ideal ısıdır. Üstüne çıktığınızda ısı artar, yemeklerde mikroorganizma gelişir.
Mikroorganizma yemekte üreyince o yemek bozulur. Bozulan yemek birtakım mide bağırsak şikayetlerine sebep olur.
Birkaç gün işinizden olursunuz, çocuklar okula gidemez. Yemekleri pişirdiğimiz zaman sağlığa yaralı hale getirmemiz lazım. Tersi durumda sağlığı bozucu hale gelir.