Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
Keçi peyniri
Keçi peynirinde diğer peynir türlerine göre daha az yağ bulunur. Bu da keçi peynirini daha sağlıklı yapıyor. Bazı araştırmalara göre, inek sütüne kıyasla keçi sütü demir emilimini artırıyor.,
Kalori: 103
Yağ: 8.5 gr
Kolesterol: 22 mg
Sodyum: 118 mg
Karbonhidrat: 0.03 gr
Lif: 0g
Şeker: 0.03 gr
Protein: 6 gr.
Hindistan cevizi
Hindistan cevizi en sağlıklı besin maddelerinden bir diğeri. Taşıdığı yüksek potasyum değeriyle kas gelişimine, hücrelerin ve dokuların düzgün çalışmasına büyük fayda sağlar. Magnezyum ve fosfor açısından oldukça zengindir. Bunun dışında sağlık açısından birçok faydası olan bileşenler içermektedir.
Kalori: 283
Yağ: 27 g
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 16 mg
Karbonhidrat: 12 gr
Lif: 7g
Şeker: 5g
Protein: 2.7 g.
Sığır Eti
Organik sığır eti, iyi bir mineral, selenyum ve çinko kaynağıdır. Kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur. Yağsız sığır eti aynı zamanda bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gereklidir.
Kalori: 99
Yağ: 2.3 g
Kolesterol: 47 mg
Sodyum: 47 mg
Karbonhidratlar: 0g
Lif: 0g
Şeker: 0g
Protein: 20 g.
Ghe Yağı
Ghe yağı Hint mutfağına ait, gayet lezzetli ve sağlıklı bir yağdır. Ghee, tuzsuz tereyağından elde edilir. Ghee bağırsak sağlığı, göz altı torbaları, cilt kuruluğu ve kırışıklık için çok iyidir.
Kalori: 45
Yağ: 5 gr
Kolesterol: 15 mg
Sodyum: 0 mg
Karbonhidratlar: 0g
Lif: 0g
Şeker: 0g
Protein: 0 gr.
Ton Balığı
Bir araştırmaya göre, haftada 200 gram ton balığı tüketmek kalp hastalıkları riskini %36 oranında düşürüyor. Ton balığı yağ içeriği sâyesinde vücudu olumlu etkiliyor. Omega 3 yağları kardiyovasküler sistemin ve beynin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur.
Kalori: 530
Yağ: 20 g
Kolesterol: 226 mg
Sodyum: 1656 mg
Karbonhidrat: 0 gr
Lif: 0g
Şeker: 0 gr
Protein: 60 g.
Spirulina
Spirulina yüksek besin değerine sahip ve sağlığa yararlı olduğu bilinen bir su yosunudur. Spirulina pek çok kişi tarafından kalp sorunları veya metabolizmayla ilgili şikayetler için önerilmektedir.
Kalori: 20
Yağ: 0.5 g
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 73 mg
Karbonhidrat: 1.7 g
Lif: 0.3 g
Şeker: 0.2 g
Protein: 4g.
Limon
C vitamini bakımından oldukça zengin olan limon, bağışıklık sitemi, kalp damar sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Limonun antioksidan etkisi osteoartrit ve romatoid artritin yol açtığı rahatsızlıkları hafifletmek için de kullanılır.
Kalori: 17
Yağ: 0.2 g
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 1 mg
Karbohidratlar: 5.4 g,
Lif: 2 g
Şeker: 1.5 g
Protein: 0.6 g.
Soya Peyniri
Genleriyle oynanmamış soyadan lesitini alınmadan ve hiçbir koruyucu ve katkı maddesi kullanılılmadan üretilen soya peyniri oldukça yararlı bir besin maddesidir. Soya fasulyesinden üretilen soya sütünün doğal maya ile mayalandırılması sonucu elde edilen bir peynirdir.
Kalori: 98
Yağ: 5.3 g
Kolesterol: 0 mg
Sodyum: 15 mg, Karbonhidrat: 3.6 gr, Lif: 1g, Şeker: 1g, Protein: 11.4 gr.